Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Védjük meg bőrünket a téli fagyoktól!

Csak arcápolás után jöhet a sminkelés

Balogh Renáta | Patyus Ferenc | 2011.01.20. |
Védjük meg bőrünket a téli fagyoktól!
A hideg hónapokban bőrünk rengeteg káros hatásnak van kitéve. A széltől, a hidegtől arcunk elveszti ragyogását, kiszárad, és fakó árnyalatot vesz fel. Ilyenkor, hogy orvosoljuk a problémát, mindenféle csodakrémmel próbáljuk helyrehozni, de sajnos a legtöbb esetben ez nem elég. Ezért fontos a megelőzést szem előtt tartva, napi rituálékkal kényeztetni magunkat. A Pannon Presztízs egy profi sminkestől, Bartha Katától kért segítséget, hogy megtudjuk, hogyan legyen üde és hidratált a bőrünk, a kemény mínuszok ellenére.

 

– A téli időjárásban mivel tudjuk a legjobban megóvni arcbőrünket a környezeti hatásoktól?
– Arcbőrünknek, akárcsak lelkünknek, rendszeres ápolásra van szüksége. Ne mondjunk le a napi rituálékról! Reggel, arclemosó után használjunk tonikot, egy kis kényeztető, hidratáló nappali és szemránckrémet. Majd készítsük el a nappali sminket, ami védőréteget képez a szél és a hideg ellen. Este pedig ne felejtsük el lemosni, és kenjük be éjszakai krémmel arcunkat! Bőrünk meghálálja a gondoskodást.
Ha megtörtént a baj, és kiszáradt, érzékennyé vált bőrünk, mi az SOS-recept?
Presztízs Magazin
– Egy egyszerű arcradírozást javasolnék konyhai szerekből. Egy evőkanál olíva- vagy mandulaolajat keverjünk össze egy kiskanál kristálycukorral, és finoman masszírozzuk át a bőrünket. Hagyjuk rajta húsz percet, utána távolítsuk el, majd az éjszakai krémet tegyük fel pakolásként, kicsit vastagabb rétegben. A fölösleget újabb húsz perc elteltével töröljük le puha kendővel.
– Milyen pakolásokat ajánl a hideg évszakban?
– Az adott bőrtípusnak megfelelő pakolást radírozás után hetente egyszer-kétszer lehet feltenni. Radírozni nem szabad túl sokszor, mert az arra serkenti a bőrt, hogy vastagodjon! Főként a hidratáló pakolásokat szeretem, a gyümölcskivonatú bio-alapanyagokból készült termékeket. Nagy kedvencem a hűsítő, mentolos arcpakolás, ez felpezsdíti a vérkeringést, fiatalos hatást nyújt.
– Milyen kozmetikai kezeléseket javasol télre?
– A nyár nyomait próbáljuk eltüntetni, a napfoltokat, a fotóöregedés ráncait. Mindezt lehet finomabb százalékú AHA savakkal otthon is, vagy professzionális hámlasztással, szakember segítségével. Télen a Nap sugarai nem olyan erősek, a szándékosan legyengített bőrréteg nincs kitéve a perzselő sugaraknak. Persze fontos tudni, hogy ekkor is nagy faktorszámú naptejjel kell védenünk bőrünket, mert szervezetünk erős pigmentációval válaszolhat a Nap hatására.
– Mit tehetünk a cserepes száj elkerülésére?
– A mentolos ajakírra esküszöm. Nemcsak a megelőzésre, de a kialakult bajokra is megfelelő gyógyír. Fontos, hogy ajkunkat a szélben, hidegben ne nedvesítsük meg, mert az csak ront a helyzeten. Télen is fogyasszunk legalább két-három liter folyadékot naponta, hisz testünk több mint hetven százaléka vízből áll.
– A fakó bőrszín miatt fontos télen az alapozó váltás?
Presztízs Magazin
– Ilyenkor kivilágosodik a bőr, a tavasz és az ősz típusú hölgyeknél kissé sárgás árnyalatba fordul. A nyár és tél típusú nőknél enyhe kékes tónus jelenik meg. Sminktanácsadásokon azt javasolom, hogy az alapozóból két árnyalatot szerezzünk be, s az év során keverjük ezeket, így télen sem ér minket meglepetés.
Újra hódít a ’90-es évek grunge-stílusát idéző vonulat. Itt a sötét, kicsit eldolgozatlan szemsmink és az erős szájfestés is megjelenik. Mi a véleménye erről a stílusról? Munkája során gyakran alkalmazza?
– A stílus a maga rebellis megjelenésével mindig jelen lesz, hiszen folyamatosan lázadunk. Egy nő életútjában szükséges ez, utána pedig a megnyugvás, a békére, harmóniára való törekvés. Ismerni kell korlátainkat, hogy átléphessük őket. A smink is belsőnket tükrözi, mint a ruhánk, beszédstílusunk. Néha csak a természetes árnyalatokra vágyunk, de van, hogy szép alkalmi sminkre, vagy épp egy formabontó pacára. Munkám során a megbízó igényének megfelelő sminkeket készítek, és ha módom van az örömfotózásra, hát akkor a grunge is ott van a sminkládámban!
 
 
Rendszeres szaunázással az időjárás megpróbáltatásai ellen
 
A szaunázás testünkre-lelkünkre pozitívan hat, erősíti immunrendszerünket azáltal, hogy fokozott izzadással megszabadulunk a méreganyagoktól. Edzi bőrünket, mivel a meleg kitágítja a pórusokat, és a langyos, vagy a hideg vizes zuhanyzás során összehúzza azokat. Ezzel a kollagén erőteljesebb termelését érjük el, mely a fiatalosabb kinézetért felelős. Mindent összevetve, igen jó hatással van ránk.
Presztízs Magazin

A szezon legkedveltebb árnyalatai:

Föld színek a natúr sminkhez: mézes árnyalatú barnák, bronzok, aranyak, matt sárgák, narancsok.
Gyönyörű vörösek, magenták és bíbor színek az ajkakra. Lilák, mályvák, csillogó és matt feketék, szürkék és ezüstök a szemhéjra.

 

A téli sminktrend jellemzői:
- Nagy vonulatok.
- Natúr smink, bézses színekkel.
- Hangsúlyos szem smink.
- Minimális ajakfestés.
- Maszatos hatású grunge-stílus.
- Alig szem és erős száj kombináció, telt vörös, magenta és bíbor színekkel.

 

Még nincs értékelve