Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Bátorságpróba

Híres és szerelmes férfiak, akik elég bátrak, hogy szembeszálljanak az előítéletekkel

B.P. | Profimédia-Red Dot | 2020.12.11. |
hírességek
Bátorságpróba
Vannak klasszikus sztereotípiák a férfi-női kapcsolatokban, amelyek életkort, magasságot vagy éppen társadalmi rangot érintenek. Mi most bemutatunk nyolc híres és szerelmes férfit, akik magasról tettek az előítéletekre, mert nem az alapján választottak párt maguknak, hogy ki mit szól hozzá.
Matt Damon
Filmjeiben a lehetetlen helyzeteket is megoldotta Matt Damon, elég, ha csak azt hozzuk fel példának, hogy a Mentőexpedícióban otthagyták a Marson, és meg kellett tanulnia túlélni az idegen bolygón segítség és ellátmány nélkül. Ehhez képest elmenekülni a rá vadászó lesifotósok elől nem nagy kunszt, de a valóságban persze minden sokkal bonyolultabb. Történt, hogy Damon 2003-ban a Túl közeli rokon című filmjét forgatta Miami Beach-en, amikor ebédszünetre indult, de nem számolt az agresszív paparazzókkal. Üldözőbe vették, ő meg rémületében befutott az első bárba, és elbújt a pult mögé. Nos, abban a bárban éppen Luciana Barroso volt a csapos. Akkor találkoztak először, két évvel később pedig már összeházasodtak. Damon nem törődött azzal, hogy ő hollywoodi híresség, kedvese pedig „csak egy csapos”, még a nő előző kapcsolatából született gyermekét is a magáévá fogadta. Sőt három közös lányuk is született, és a mai napig boldog házasságban élnek.
 
Presztízs MagazinHaakon Magnus
Számos csöpögős film készült minden tinilány ábrándjáról, hogy eljön értük a herceg és kiemeli őket a szürke hétköznapokból. A Hamupipőke-történet azonban nemcsak a mesékben, hanem a valóságban is létezik, a főszereplő pedig Haakon norvég királyi herceg, az ország trónörököse. Azokban az országokban, amelyekben megmaradt a királyság intézménye, annak hagyományai szerint kínosan ügyelnek arra, hogy a királyi családba csak megfelelő ranggal és előélettel lehessen beházasodni. Na, ez nem mondható el Haakon feleségéről, Mette-Maritról. 2001-ben keltek egybe, és a nő előtte pincérként dolgozott, ráadásul egyedülálló anya volt. Ha mindez még nem lenne elég, drogügyletekkel is kapcsolatba hozható volt a múltja, fia apja a törvény előtt felelt illegális szerek miatt. Nem csoda, hogy a norvégokat sokkolta a házasság híre, azonban Mette-Marit mostanra elfogadott királynéjelöltté vált.
 
Presztízs MagazinTom Cruise
Nincs is jobb példa Tom Cruise-nál arra, mekkora sztereotípiának számít, hogy a férfinak magasabbnak kell lennie a nőnél. Erre éppen a színészlegenda filmjei erősítenek rá, melyekben kivétel nélkül legalább fél fejjel magasabbnak tűnik a női szereplőknél – noha a valóságban alacsonyabb náluk… Tom Cruise ugyanis kisebb, mint sokan hinnék, pontosan a filmes megtévesztéseknek köszönhetően. Mindössze 170 centi magas, és ezzel bizony sokszor eltörpül a nők mellett, főleg Hollywoodban, ahol a hosszú női lábak a szexiség szimbólumai. Cruise azonban csak a filmekben tornyosul a nők fölé, a valóságban pont, hogy olyan partnereket választott maga mellé, akik magasabbak nála. Első felesége, Mimi Rogers négy, második felesége, Nicole Kidman tíz, harmadik felesége, Katie Holmes öt centivel magasabb nála. Utóbbi ráadásul előszeretettel lépdelt mellette magassarkú cipőben…
 
Presztízs MagazinShaquille O’Neal
A Los Angeles Lakers és a Miami Heat színeiben összesen négyszeres NBA-bajnok hústoronyra úgy emlékezünk, mint az egyik legnagyobb darab sportolóra a világon. A 2000-es évek elején a legjobb csapatnak számító Lakersben olyan párost alkotott Kobe Bryanttel, mint Stan és Pan – a kicsi és a nagy, akik tökéletesen kiegészítették egymást. Ugyanakkor O’Neal NBA-s viszonylatban nem volt kiugróan magas: a 216 centijét úgy kell nézni, hogy a ligában 26 olyan kosaras fordult meg, aki 220 fölé nőtt, a csúcsot pedig Gheorge Marusan tartja 231 centivel. Rá még O’Nealnak is fel kellett néznie… Korábbi barátnőjének, Nicole Alexandernek ez viszont nem lehetett elég, neki kis túlzással létra kellett, hogy megcsókolja Shaquille-t. Az amerikai valóságshow-győztes leányzó mindössze 158 centis, azaz 58 centi különbség volt köztük. Lényegében O’Neal derekáig ért… Oké, hogy legyen a férfi a magasabb, de erre a látványra már sokan mutogattak a hátuk mögött.
 
Presztízs MagazinGerard Piqué
Mondják, hogy úgy jó, ha a férfi idősebb a nőnél, merthogy utóbbiak előbb érnek testileg, szellemileg egyaránt. Meg hát a biológia is úgy lett kitalálva, hogy egy férfinak sokkal több idő áll rendelkezésére, hogy apává transzformálódjon, mint egy nőnek az anyává váláshoz. A világ egyik legismertebb sztárpárjának tagjai ugyanazon a napon születtek. Február másodikán, csak éppen tíz év különbséggel. A popdíva Shakira ennyivel idősebb a Barcelona BL-győztes, világ- és Európa-bajnok védőjénél, Gerard Piquénél. Tegyük hozzá, hogy a kolumbiai énekesnő kifejezetten jól tartja magát, az idei Super Bowl például nem a Kansas City Chiefs győzelméről marad feltétlenül emlékezetes (kivéve az amerikaifoci szerelmeseinek), hanem arról a bődületes fenékrázásról, amit a 43 éves Shakira és az 51 éves Jennifer Lopez közösen előadott a félidei showban. A legtöbb férfinak csorgott a nyála, a húszéves csajok meg irigykedve elemezhették a twerkelés mesterfogásait. Szóval azért nem sajnáljuk a 33 éves Piquét, hogy 40 pluszos nője van.
 
Presztízs MagazinMichael Douglas
A más-más évben egy napon való születésben nem Piqué és Shakira a csúcstartó, Michael Douglas és nem kevésbé híres színészfelesége, Catherine Zeta-Jones rajtuk is túltesz. Mindketten szeptember 25-én látták meg a napvilágot, csak Michael éppen 25 évvel korábban. Itt ugyebár a férfi az idősebb, és mondhatnánk, hogy jól van ez így, de a negyedszázados korkülönbség már ebbe az irányba is az a kategória, ami sokaknál kiveri a biztosítékot. Elvégre a walesi színésznő simán lehetne Douglas lánya is a kora alapján, ők mégis egymás mellett találták meg a boldogságot. A férfi oldaláról nézve mindig megértőbbek a hasonló esetekben, hiszen azt nem kell magyarázni, hogy mi olyan vonzó egy jóval fiatalabb nőben. Ugyanakkor Zeta-Jones sem vádolható azzal, hogy a pénzre utazott, amikor ennyivel idősebb férjet választott magának, hiszen ő maga is fényes csillag Hollywoodban, tehát az anyagiak nem motiválhatták. Ez bizony egy formabontó szerelem: kicsit fura, kicsit szokatlan, de az övék. Pont, mint az összes többi a felsoroltak közül.
 
Még nincs értékelve