Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Lamborghinit a nappaliba!

Luxusautók dizájnja a lakberendezésben

Presztízs | archív | 2013.02.13. |
lakberendezés
Lamborghinit a nappaliba!
Tonino Lamborghini már több mint tíz éve, az Aston Martin 2011-ben, a Mercedes pedig 2012-ben hozta ki első bútorkollekcióját. Mindhárom luxumárka tervezőinek álmait a Formitalia Luxury Group önti formába. Az eddig leginkább magazinokban, kiállításokon és internetes oldalakon látott dizájntermékek már egy magyarországi bútorszalonban is elérhetők.
Presztízs Magazin

Tonino Lamborghini casa – határozott, erős személyiségű bútorok otthonra, irodába

A Lamborghini szó hallatán a sebesség, gyorsaság, gazdagság és sportosság jut eszünkbe. Az autókon túl viszont egyre több használati tárgy is napvilágot lát Lamborghini fémjelzéssel, a cipőktől a műszaki cikkeken át, a bútorokig.
Ez utóbbit az olasz autók szofisztikáltan stílusos kialakítása inspirálta, így a bútorok tükrözik a Tonino Lamborghini cég filozófiáját. Dominál a kevlár- és szénszálak használata, amit az autóiparból ültettek át a bútorgyártásba. A cég azzal büszkélkedik, hogy a legértékesebb anyagokat használja, éppen ezért rengeteget fektetnek innovációba is, hogy biztosítani tudják az első osztályú alapanyagokat éppúgy a bútorok, mint az autók tekintetében.   
A funkcionális luxussal teli, felsőkategóriás termékeket kifinomult és letisztult stílus hatja át. Minden egyes darab a kreativitás és a mérnöki tökéletesség ötvözete. Bárhová is kerüljön, a helyiség fénypontjává válik, így például a legfinomabb minőségű bőrből készült Spyder kanapét is kifejezetten azoknak tervezték, akik nem kívánnak elvegyülni, szeretnek kitűnni környezetükből.
Elsőként 2002-ben mutatkoztak be a Tonino Lamborghini termékek, azóta a kollekció megtartja a Lamborghini cég esszenciáját, miközben folyamatosan feszegeti a határokat. Tonino Lamborghini – az alapító fia – úgy véli, hogy a dizájnnak szexinek, egyszerűnek és intuitívnak kell lennie, akárcsak egy gyönyörű nőnek. Nem kell, hogy megértsék, vagy megfejtsék.

Presztízs Magazin

A Mercedes-Benz Style

A választék igazán széles! Kanapé, pihenőszék, étkezőasztal, különféle székek, komód, házimozi-rendszerrel szerelt tévétartó, íróasztalok és ágy is megtalálható a kollekcióban. Közös mindegyikben, hogy nem hivalkodók, letisztult formáik a precizitást, a stabilitást és a megbízhatóságot tükrözik. Akár egy Mercedes-Benz autó…

 

Aston Martin Interieur

A nagyrészt karbonszálakból vagy csiszolt alumíniumból készült kollekció vonalvezetése követi az Aston Martin autóin látható formai megoldásokat. A „Drive Me Home” vonalba tartozó darabok egyszerre sportosak és minimalisták, ugyanakkor modernek. Anyaghasználatukban megtalálható a karbon, az acél, a fényes alumínium, az igényes bőrhuzatok, valamint a fa. Formatervezésük meglepő, olykor meghökkentő – ám funkcionalitás tekintetében valamennyi darab jól szolgál.

Még nincs értékelve