Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Milyen hatással vannak ránk a színek?

Balogh Renáta | 2010.09.02. |
Milyen hatással vannak ránk a színek?
A színek különleges hatást gyakorolnak ránk, ezért, ha lakásunk kifestése előtt állunk, nem árt megfogadni néhány hasznos tippet, hogy ne feszengjünk saját otthonunkban. Egy jól megválasztott színkombináció viszont képes arra, hogy felélénkítse, javítsa hangulatunkat.

A közérzetre jelentős erővel bírnak a tónusok, egyes árnyalatok nagyon zavaróak tudnak lenni, és csak azt vesszük észre, hogy valami nem az igazi, zaklatottak leszünk, és nem szívesen maradunk az adott helyszínen. Míg más árnyalatok nyugtatóan hatnak, és harmonikus légkört teremtenek.

Néhány jó tanács: Nyugalmat teremtenek a színkörben egymás mellett álló színek, például a sárga, a citromsárga, a mustár és a téglavörös jól mutat egy lakáson belül. Azok a színek, melyek a színkörön egymással szemben helyezkednek el, negatív, zavaró hatással vannak ránk, ilyen légkörben ingerülté, feszülté válunk. Ha lehet, kerüljük a következő kombinációkat: türkiz a naranccsal, zöld a vörössel, banánzöld a bíborral, sárga a kékkel. Szakemberek azt javasolják, hogy mielőtt véglegesítjük választásunkat egy festés színeinél, előtte kísérletezzük ki próbaszínekkel, hogy milyen hatást gyakorolnak ránk.
Még nincs értékelve