Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mutasd a lakásod, megmondom, ki vagy!

Nem csak környezetünkben, lelkünkben is fontos a harmónia

BP | BP | 2011.01.18. |
Mutasd a lakásod, megmondom, ki vagy!
Demeter Anikó úgy véli, sorsunkat nem a véletlenek határozzák meg, hanem minden okkal történik. A debreceni hölgy 2002-ben egy súlyos közlekedési baleset után választ keresve a „miért éppen én” kérdésre, átértékelte az életét. A spiritualitás felé fordult, elmélyült a feng shui és radiesztézia rejtelmeiben, majd 2004-ben – hozzá hasonló gondolkodású társakat keresve – Debrecenben létrehozta a Turmalin Életmódházat, ahol a hétköznapi praktikus tanácsadásokon túl a test és a lélek gyógyításával, karbantartásával foglalkoznak.
– Mi egy másfajta szemléletmóddal szeretnénk megismertetni az arra fogékonyakat és rávilágítani, másképpen is lehet gondolkodni az életről – jelentette ki Demeter Anikó. – Nem véletlenül történnek velünk a dolgok, mindennek oka van, ezekből tanulhatunk, fejlődhetünk általuk. Az ezotéria kifejezést nem szeretem, elcsépeltnek, indulatokat gerjesztő szélsőségnek tartom.
 

Az otthon a család tükre

 
Demeter Anikó szakterületén, a térrendezésben látja el tanácsokkal a hozzáfordulókat. Használja a feng shui-t, elismeri hatékonyságát, ám úgy véli, ennek szemlélete önmagában kevés egy harmonikus magyar otthon kialakításához, szabályai sokszor életszerűtlenek. A praktikum híve. Időközben szerzett lakberendezői végzettségét felhasználva így kombinálja az irányzatokat.
Presztízs Magazin
– Egy lakás elrendezéséből, stílusából, színvilágából, bútorzatából és a kiegészítőkből kitűnik, milyen a családtagok egymáshoz való viszonya – enged betekintést Anikó a szakma titkaiba. – Például ahol a nappali és a hálószoba egy helyiségben van, ott elsősorban a nő a szellemi irányító, ő hozza a döntéseket. Ha a konyha a lakás hátsó részébe kerül, a feleség úgy érezheti, el van nyomva, ki van rekesztve. A férfi lelkéről is sok mindent elárul a nappali stílusa, lakáson belüli helye. Szerencsés, ha itt a berendezés az ő ízlését tükrözi, mert az jó hatással van belső energiáira. Ha a helyiségek a nappaliból nyílnak, ott a férfié a központi szerep, probléma esetén hozzá fordulnak először. Mindenképpen hagyni kell ezért számára egy dolgozó-hobbi sarkot, ennek hiányában a párkapcsolat befulladhat, úgy érezheti, mindenki tőle akar mindent. A szerepkörök egészséges megéléshez szükség van a lakáson belüli funkciók elkülönítéséhez, vagy szimbolikus elválasztásához. Sok esetben a lakás mérete nem engedi meg, hogy minden külön teret kapjon, ilyenkor egy kis praktikával élünk. A panellakásoknál nem bonthatunk falakat, ezért a lakberendezés és a térpszichológia eszközeit használjuk, például az egy helyiségen belül található konyhát és étkezőt színekkel tudjuk elkülöníteni egymástól.
 

Ha beteg a lélek, beteg a test is

 
Anikó nem csak a lakberendezésben, de az egészségvédelemben is
Presztízs Magazin
határozott véleménnyel bír. Nem gyógyszerpárti, négyéves kisfiának is csak a kötelező oltásokat adatta be. – A Turmalin Házban sok olyan emberrel találkoztam, akik érthetően elmagyarázták, hogy az antibiotikumoknak milyen hatásuk van a szervezetre – mondja Demeter Anikó. – Csak a baktériumokat ölik meg, vírusos megfázásnál teljesen felesleges a használatuk. Szervezetünk alapvetően öngyógyító, szerveink hatással vannak egymásra, betegségnél működésbe lép a láncolat. Ha a folyamatba drasztikusan beavatkozunk, akkor a kapcsolat megszakad, a többi szerv sem tudja ellátni feladatát, ezért elsősorban az öngyógyító folyamatokat kell beindítani. A homeopátiás szerek és a gyógynövény alapú termékek segítik a szervek közötti kapcsolat helyreállítását, de kizárólag homeopátiás szakorvos és természetgyógyász tanácsait kikérve ajánlott a használatuk. Véleményem szerint szinte minden betegségnek lelki oka van. A lelki egészség megőrzése így a betegségek megelőzésének és leküzdésének fontos eszköze már gyermekkorban. Egy apróságnak is lehetnek lelki problémái, ha visszagondolunk, mindenkinek eszébe jut olyan szituáció, amelyben megbántották, és még most is emlékszik rá, mert a sérelmeket nem dolgozta fel. Egy látszólag ártalmatlan konfliktus akár évekre befolyásolhatja gyermekünk életét, amit a maga nyelvén, betegségekkel jelez felénk. A megelőzés érdekében már gyermekkorban alkalmazhatók lelki terápiák, melyek közvetve a test egészségét is szolgálják.
 

Rátalálni a saját útra

 

– Generációnk a nagy gazdasági világválság idején adódottakhoz hasonló problémákkal küszködik. Az emberek egy része 1929-1933 közötti időszakban a spiritualitás felé fordult, megoldásokat keresve. Vajon így van ez napjainkban is?
– Akik eddig is hittek a lelki dolgokban, azok még jobban erre orientálódtak, úgy hiszik, amit eddig tettek, kevés volt, még több kell – vázolta a helyzetet a Turmalin egyesület elnöke. – Akik viszont nem igazán jártak ezen az úton, vagy csak érintették, azok egy egészséges egyensúllyal közelítenek a témához. Én a középutat képviselem, nem szeretem a szélsőségeket. Sok dolgot elfogadok, a lényeg, hogy az nekem jó legyen! Mindenkinek meg kell találnia a saját útját.
Átlag: 5