Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nagy tavaszi lakásmegújulás

Koltay Anna | archív | 2014.04.13. |
Nagy tavaszi lakásmegújulás
Az első rügyek megjelenésével sokan döntünk úgy, hogy új életet kezdünk. Szilveszterkor ugyan megfogadtuk, hogy mostantól rendszeresen járunk edzeni, odafigyelünk az étkezésre, elkezdjük végre azt a fránya nyelvtanfolyamot, vagy felhívjuk a régóta halogatott autósiskolát. Aztán valahogy a szürke és fagyos téli hónapok szép lassan kedvünket szegték a nagy tervek megvalósításának.

A sötétség azonban már a múlté, az órát átállítottuk, a fák is kizöldelltek. Testünk-lelkünk lassan elkezdett ébredezni téli álmából, a napsugarak termelik bennünk az endorfin hormonokat és ezzel a jókedvet. Aktívabbak lettünk az iskolában, készülünk az érettségire, vizsgaidőszakra, a munkában pedig szorgalomra és teljesítményre ösztönöz a tavasz. Testünk is megújul, már a nyárra és a strandra készülünk a Margitszigeten esténként rótt körökkel, vagy a konditeremben. Ha mégsem érzed úgy, hogy kicsattannál a tavaszi erőtől, és lelked egy kis felfrissülésre vágyik, sokat segíthet, ha első lépésként megújítod otthonodat. Környezetünk ugyanis meglepően sokat számít abban, hogy milyen kedvvel indulunk neki a napnak, vagy éppen esünk haza egy fáradt, hosszú nap után. Nem beszélve arról, hogy otthonunk apró átalakítása szuper program lehet – akár egyedül, a csajokkal, vagy szerelmünkkel. Felvázoltunk egy pár tippet ahhoz, hogyan varázsolhatod otthonodat tavasziassá, vagy újíthatod meg régi, elunt formáját – az átalakítással garantáltan lelked is megújul majd!

Tavaszi nagytakarítás

Presztízs Magazin

A lakás új arculatának első lépése a nagytakarítás. Szánj rá egy hétvégi napot, hogy kiselejtezz minden feleslegessé vált holmit. Ne sajnálj megválni azoktól a tárgyaktól, melyek évek óta egy doboz mélyén hevernek és tulajdonképpen sosem használtad őket – egy ronda képkerettől, egy giccses festménytől, vagy a középiskolás tankönyveidtől. A felesleges holmikat nem kell mindjárt a szemétbe likvidálni, ha nincsen szíved hozzá. Számtalan jótékonysági civil szervezet várja a használt, megunt játékokat, könyveket, kacatokat. Keress rá az interneten, melyik van lakhelyedhez legközelebb, és vidd el hozzájuk a holmikat. Így összekötheted a kellemest a hasznossal: te fellélegezhetsz, hogy végre van hely a szekrényben és a polcon, míg mások örülni fognak az adománynak.

Színkavalkád

Ha megtörtént a nagy tavaszi selejtezés, örülsz annak, hogy valami rendféle kezd kialakulni a pakolás közben uralkodó csatatérből és annak, hogy a szortírozás közben megtaláltad a régóta keresett magassarkúdat , ideje továbblépni a lakás új köntösbe való öltöztetésén. Ha régen volt festés nálad, akkor egész biztosan ráfér már a falakra egy kis kozmetikázás. Elsőre talán ijesztőnek tűnhet a feladat, de a gyakorlatban nem is olyan nagy ördöngösség saját magunknak kifesteni a szobákat. Jó program lehet a barátnőkkel elugrani egy festékboltba, ahol közösen kiválaszthatjátok az új árnyalatot és a megfelelő segédeszközöket. Azért ne felejtsetek el magatokkal vinni egy stramm pasit, aki segít cipelni a nehéz festéket és majd a munka során is résen lesz. Húzzátok el a bútorokat, csomagoljátok be a polcokat és a padlót vékony fóliával. Ösztönzőleg hathat, ha közben szól majd a kedvenc zenétek és már indulhat is a munka!

Képcsarnok

A frissen festett falad a jó időben pár nap alatt teljesen megszáradt, így ideje új képekkel felruházni. A megunt, régi, áruházban vásárolt posztereket cseréld le valami személyes kötődésű képre. Lehet az egy régi családi festmény, vagy a kedvenc zenekarod régi plakátja. Vidd el a neked kedves darabokat képkeretezőhöz, ahol több száz szín és forma közül választhatod ki a neked tetszőt és persze a faladhoz illőt. Ha személyes kötődésű képek néznek rád az friss, tiszta felületről, egészen más érzés fog hatalmába keríteni, mind eddig. Családi és baráti fényképeket is bekeretezhetsz, így ha valami bánat gyötör, elég lesz a falra pillantani és máris mosolyra fog görbülni a szád. Szeretni fogod, jó lesz ránézni.

Aki a virágot szereti…

Presztízs Magazin

…csakis jó ember lehet és a lelke is kivirágzik majd. Ez a közhelynek mondható gondolat úgy igaz, ahogy van. Ha virágok vesznek körül, nemcsak megszépítik az enteriőrt, de öltözhetik is a szobát. Jó program lehet édesanyáddal, vagy a barátnőddel, ha ellátogattok egy kertészetbe. Semmiképp se virágboltba menjetek, a kertészetben sokkal szélesebb a választék, és biztosan szakértő tanácsokat kaptok majd a növény gondozását illetően. Válasszatok olyat, ami egész nyáron virágzik – akár teraszod van, akár csak ablakpárkányod, segítenek majd olyat választani, ami ideális az évszakhoz, otthonodhoz és persze illik hozzád. Hidd el, a megfelelő virág ki fog választani téged, a bőség zavarában egyből tudni fogod majd, hogy ő kell neked!

Összhatás

Rend van és tisztaság, a falak csak úgy ontják magukból az energiát és róluk kedves emlékek néznek vissza ránk a képek formájában, a virágok pedig tovább színesítik az enteriőrt. Megújult lakásunk egészen más érzést kelt bennünk, mint eddig. Korábban észre sem vettük szépségeit, a tél sötétsége megszokottá, szürkévé züllesztette a szobákat. Gondos munkánkkal azonban már jó kedvre derít minket pusztán az, ha benne tartózkodunk. Nincs más dolgunk, mint örömet lelni munkánk gyümölcsében – egyedül, párunkkal, vagy a barátokkal közösen.

A cikk a Presztízs Style magazinban jelent meg.

Még nincs értékelve