Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Tavaszi zsongás a Műcsarnokban

Kollár Franciska | archív | 2010.06.07. |
Tavaszi zsongás a Műcsarnokban
Az idén 13. alkalommal rendezték meg március 4-7. között a budapesti Lakástrend és design kiállítást. A trendseregszemlén a jelen és a jövő hazai és külföldi formái keltek versenyre egymással és a divattal. Az élvezhetőség és a filmszerűség kedvéért némi zenei aláfestéssel, a késleltetés feszültségével és az újdonság erejével megfűszerezve. Az idei kiállítás újdonsága volt, hogy szakmai partnerként részt vett benne az eredeti ötleteiről ismert Werk Akadémia.
Presztízs MagazinMegint volt Trendmix! A Műcsarnok apszisában a tavalyi koncepcióhoz hasonlóan  egy neves nemzetközi trendelőrejelző cég prognózisa alapján alakult ki a mostani 4 nap = 4 trend koncepció: MANGA, GRANNY, SHOWTIME, FILM NOIR az idei trendnevek, melyek műfaji filmek ihletése alapján, a Werk Akadémia vezetőinek és tanárainak elképzelései nyomán álltak össze egy izgalmas, mixmédiás installációvá. Az enteriőr-szigeteket az Akadémia enteriör-stylist hallgatói alakították ki. A trendszigetek célja az volt, hogy az odalátogató nem szakmabelivel is megismertesse az idei év legújabb stílusait a hazai piac kínálatából. Itt inkább színekkel próbálták szemléltetni az irányadó vonalakat, amelyeket érdemes alkalmazni saját lakásunkban is, ezért nem konkrét bútorokat mutattak be , inkább egyfajta hangulatot, életérzést próbáltak átadni.
Mr. Pink, esetleg Mr. Barna vagy inkább Beatrix Kiddo sárga-fekete szerelésébe bújt amazonjának, netán a japán fiatalok őrült, színnel teli Bosozoku stílusának a hívei a MANGA-trend körül találhatták meg számításaikat.
A napszítta kékek, a homokszínek, a csíkos tengerparti napernyők Côte d′Azur hangulatának szerelmesei viszont inkább a hímzett-horgolt felületekkel, csipkedíszítésekkel és levendulaillattal megbolondított GRANNY-trend körül keresgélhettenek kedvükre valót! Miss Marple egy csipet arzénnel is fűszerezné.
Aki túlszínezett, zajos világra vágyott, ahol éjjel is nappal van, az a fémszínek, a meghökkentő formák, a flitterek és a boák erdejében vadászhatott a divatra. Dzsessz, Chicago, 1920. Glam, London, 1970 – ilyen a SHOWTIME!
Presztízs MagazinS hogy mi is az a FILM NOIR? Alfred Hitchcock, és Fritz Lang képi világát képzeljük magunk elé. Gázláng, szemerkélő eső. Egy vonzó, szőke nő fordul be a sarkon. Acélkék, fekete és fehér színek, halszálkamintás, szürke kabát, s persze sötétlila bőrkesztyű.
Március 3-án, a Lakástrend VIP megnyitóján gördülő modellek "szállták meg" a Műcsarnokot, akik kifutó nélkül, az enteriőr dinamikus elemeiként suhantak végig a térben. A Rolling Tones divatbemutató megálmodója és kivitelezője Lang Szonja volt, a Werk fiatal, külföldről hazatért divattervező tanára. A fiatal tervező 25 modellel dolgozott együtt ezen az estén, köztük 15 profi sportolóval.
A rendhagyó performansz  során BMX-en, különleges versenybiciklin, guruló asztalon, rolleren, és egyéb gördülő eszközökön mutatták be a Tyra Clothing kollekciójának darabjait, ezzel is hangot adva a frissesség és lendület szellemének, mely jellemzi az egész kiállítás hangulatát.
A modelleket Réz András vonultatta fel.
A bemutatóban közreműködtek a Werk Akadémia stylist hallgatói, a zenét pedig Coyote, a Hyperspace ismert és népszerű dj-je szolgáltatta. A bemutató célja egy olyan üzenet volt, amely felhívja a figyelmet arra, hogy merjük felvállalni önmagunkat az utcán is. Ne féljünk a különbözőségtől, mert ettől válhatunk eredetivé.
A kiállítás az évek során számos kiegészítő programmal bővült. Március 5.-én pénteken a hazai divatszakma nagy összejövetele került megrendezésre, a zártkörű Backstageparty 2010. Borzongató és bizarr performanszának létrehozói: Norman Gábor, aki már egy évtizede dolgozik Los APresztízs Magazinngelesben filmek és show-k production designereként, Kemenesi Tünde művészeti vezető és Lakatos Márk stylist. Az exkluzív társasági esemény meghívott vendégei a modellvilág híres és elismert képviselői, vezető divattervezők, divatfotósok, stylistok, sminkesek, fodrászok, trendeket meghatározó hírességek és újságírók voltak. Mindenki, aki a kulisszák mögött dolgozik egy mutatós divatbemutató látványvilágán. Az exkluzív vendéglista is azt igazolta, hogy létezik a divatszakma Magyarországon, csak néha össze kell őket hozni. Itt ismerkednek meg a divatfotósok a szakma legfrissebb képviselőivel, a modellek pedig az új tervezőkkel.
 A kiállítás több progresszív akciónak is helyt adott. „A design mindenkié!” címszóval fiatal Urbanisták a Király utca – Dizájn utca kezdeményezés keretében egy szokatlan virágültető ökoprogramba vonták be a látogatókat, akiket a Király utca üzletei, éttermei aznap hosszított nyitva tartással, számtalan kedvezménnyel és egy pohár teával vártak. Akik pedig még nem tudták, hogyan rendezzék be lakásukat, egy rendhagyó szombati Rapid Randi programon izgalmas ötleteket kaphattak a szakma legjobbjaitól.  
2010. március 6-án, szombaton estig tartó, hosszabb nyitva tartással és különleges, színes programokkal, kedvezményekkel, meglepetésekkel várták a Király utca – Design utca üzletei az érdeklődőket, a Nagymező utca és Deák tér közötti szakaszon.
Az üzletekben kedvezményes áron (1800 Ft helyett 1400 Ft-ért) lehetett belépőjegyet vásárolni a rendezvényre. Az itteni üzletek, éttermek idén harmadszorra fogtak össze, hogy megteremtsék Budapest új, tematikus utcáját, a Design utcát. A rendezvény célja a Király utca patinás, kereskedői hírnevének, valamint esztétikai minőségének visszaállítása,  így az életminőség jobbá tétele, mindez a Studio Metropolitanak, a Fiatal Urbanisták Tagozatának és a Király utcai üzleteknek köszönhetően.

 

Átlag: 4.4