Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

900 millióból újítják fel a lovardát

Tancsa Ágnes | kiralyikastely.hu | 2010.08.27. |
900 millióból újítják fel a lovardát
A gödöllői kastély lovardájába költöztetik az uniós minisztereket. Csaknem 900 millió forintból alakítják át a lovardát, hogy alkalmas legyen a 2011 első félévében esedékes magyar uniós elnökség eseményeinek befogadására.

Év végéig megújul a gödöllői kastély lovardája is. A felújítás költségeit részben uniós forrásokból fedezik, de 100 millió forinttal a gödöllői önkormányzat is hozzájárul. A kivitelező cég, a süttői Reneszánsz Kőfaragó Zrt. ennyivel kért többet a szoros határidő miatt.

A felújított lovarda négy-ötszáz ember elhelyezésére lesz alkalmas. Uniós elnökségünk ideje alatt korlátozva lesz nyitva a barokk kastély. E szerint a miniszteri konferenciák alatt zárva lesz, mintegy 45-50 napig, de a szakértői rendezvények idején a múzeumi rész látogatható lesz.
 
A királyi kastély 2013 decemberéig teljesen megújul. A hazánkban zajló legnagyobb örökségvédelmi fejlesztés összköltségét eredetileg 5,6 milliárd forinra tervezték, de az infláció miatt elérheti a 6,2 milliárdot is.
 
A projekt részeként tavasszal adták át a megszépült 52 ezer négyzetméteres parkot, és a múlt hónapban a másfélmilliárd forintból felújított Rudolf és Gizella szárnyat.
Átlag: 4