Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Belgrád lepusztult épületei

forrás: mti | 2012.09.15. |
Belgrád, épületek
Belgrád lepusztult épületei
Ritka az olyan város a világon, ahol annyi üres, használaton kívüli, lepusztult építmény van, mint Belgrádban egy helyi napilap szerint.

A Vecernje Novosti példaként fölhozta, hogy a honvéd vezérkar és a belügyminisztérium épülete a NATO bombázások után 13 évvel még mindig félig romosan áll a belvárosban. A rég elfelejtett nagyáruház, a Beteks a hajléktalanok otthona, holott abban a kerületben a lakások négyzetméterenkénti ára 1500 euró (mintegy 425 ezer forint). A sütőipari gyár is üresen tátong, néha látni egy őrt, de inkább kóbor kutyák, macskák és galambok tanyáznak benne.
    Nincsenek mozik, az egyetlen Sinepleksnél a fiatalok hosszú sorokban állnak a kasszák előtt. Belgrád kortárs művészeti múzeuma (MSU) 1960 és 1965 között épült, de 2007 óta restaurálás miatt zárva van. Eddig mindössze a tetőt, a pincét és az energia blokkot hozták rendbe. A városfejlesztési bizottság öt évvel ezelőtt adta ki az engedélyt a felújításra, de az újság szerint hálátlan dolog a múzeum újranyitásának idejéről érdeklődni.
    Már 2007-ben bejelentették, hogy a kormányzati negyedben, az egykori belügyminisztérium helyén szupermodern, ötcsillagos szállodát építenek exkluzív bevásárló központtal, ám a befektető cég öt éve vár az építési engedélyre - írta a lap.

Még nincs értékelve