Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Csúcsra törő technológia

A Schneider Electric egyedi energiahatékonysági megoldásaival épült francia menedékház elnyerte a környezetvédelmi HQE tanúsítványt

sajtóanyag | sajtófotó | 2014.09.16. |
Csúcsra törő technológia
A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője bejelentette, hogy a Francia Alpok legmagasabban fekvő menedékháza, a Refuge du Goûter elnyerte a HQE (Haute Qualité Environnemental, kiváló környezetvédelmi minőség) tanúsítványt. A Schneider Electric egyedülálló technológiai megoldásaival felszerelt épület hivatalos megnyitó eseményeit szeptember elején rendezték meg.

A 3835 méteres magasságban található Refuge du Goûter az utolsó menedékház a Mont Blanc-on, mielőtt a mászók elérnék a hegy csúcsát a „royal traverse” útvonalon (a francia normál úton). A projekt keretében a Schneider Electric azzal bízta meg csapatait, hogy a helyszínre jellemző extrém körülményeknek megfelelő ötletekkel álljanak elő a tervezés során. Az építés során alkalmazott speciális műszaki megoldások lehetővé teszik a menedékház teljes energiarendszerének és minden erőforrásának a felügyeletét, hogy a vendégek kényelemben és biztonságban érezhessék magukat. Emellett segítik a villamos áram és a hőenergia átalakítását, elosztását, valamint felügyeletét is. A központosított vezérlőrendszernek köszönhetően az üzemeltetők felügyelhetik a berendezéseket, és valós időben, a helyszínen és távolról egyaránt megfigyelhetik az energiatermelési és -fogyasztási adatokat. 

Presztízs Magazin

A 120 férőhelyes, négyemeletes, rozsdamentes acéllal borított faszerkezetes menedékhely energiarendszere önellátó. Többféle energiaforrást, például napelemeket, biomassza-generátort és akkumulátorokat is használ. A különleges projekt kivitelezése minden résztvevőtől magas szintű elkötelezettséget követelt meg, hogy a rendkívüli helyszínhez, magassághoz és funkcióhoz igazodó, energiahatékony és a lehető legkisebb környezeti lábnyomot hagyó épületet tudjanak kialakítani.

A kivitelezést jellemző szélsőséges körülmények – a viharos szelek, a rendkívül alacsony hőmérséklet, az elszigetelt helyszín – igazi műszaki és emberi kihívássá tették a projekt megvalósítását. A Schneider Electric munkatársai minden tudásukat és szakértelmüket bevetették, hogy megbízható és tartós megoldásokkal álljanak elő. Ez az elkötelezettség összhangban áll a Schneider Electric Foundation fenntartható fejlődés fókuszú, szemléletformáló programjával, amelyet az új Refuge du Goûter is szimbolizál” – mondta Luc Rémont, a Schneider Electric France elnöke.

Presztízs Magazin

Nyitóceremóniák

A hivatalos megnyitó két fő eseményből állt: szeptember 4-én hat csapat indult el kötéllel összekötve, hogy az első nyitóünnepségre felmásszon a Refuge du Goûter-be. A mászók között volt Georges-François Leclerc, Haute-Savoie prefektusa, Jean-Marc Peillex, Saint-Gervais-les-Bains polgármestere és tanácsosa, valamint a Francia Hegymászó Szövetség (FFCAM) tagjai és a Schneider Electric munkatársai. Szeptember 6-án a hivatalos ceremóniára is sor került az Espace Mont Blanc Saint-Gervais-les-Bains-i központjában. A rendezvényen Ségolène Royal francia környezetvédelmi, fenntartható fejlődési és energetikai miniszter is részt vett. Tiszteletét tette még Georges-François Leclerc, Jean-Marc Peillex, Jean-Jack Queyranne, Rhône-Alpes tartományi tanácsának elnöke, Christian Monteil, Haute-Savoie tartományi tanácsának elnöke, Georges Elzière, a Francia Hegymászó Szövetség (FFCAM) elnöke, Amandine Boulo, az FFCAM Saint-Gervais-les-Bains-i tagozatának elnöke, valamint Gilles Vermot-Desroches, a Schneider Electric fenntartható fejlődésért felelős igazgatója.

Még nincs értékelve