Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Háromszázmilliós uniós támogatással újítják fel Simontornya belvárosát

forrás: mti | 2012.10.27. |
Háromszázmilliós uniós támogatással újítják fel Simontornya belvárosát
Háromszázhatvanmillió forintból újul meg jövő év májusára Simontornyán a vár környéke, a belváros több utcája és tere. A beruházás költségeinek túlnyomó többségét európai uniós forrásból fedezik - mondta Csőszné Kacz Edit polgármester.

A Tolna megyei város független vezetője szerint a vár környékén olyan összefüggő teret alakítanak ki, amely megfelelő színtere a személyes találkozóknak és rekreációnak, illetve biztosított a fogyatékkal élők számára a biztonságos közlekedés.
    Csőszné Kacz Edit elmondta, a fejlesztések a vár környéke mellett érintik a Szentháromság körüli teret, a volt Ferences Rendház környezetét. Felújítják a Helytörténet Házának külső homlokzatát, a polgármesteri hivatalt, a város arculata szempontjából meghatározó központi területeket. Megújul a csapadékvíz-elvezetés, a zöldövezet, a közvilágítás, bővítik a parkolóhelyek számát - ismertette.
    A polgármester kitért arra, hogy új piacteret létesítenek, új irodát kap a hegyközség, továbbá korszerűsítik a művelődési házat. Azt mondta, Simontornya 304 millió forint uniós támogatást nyert el a beruházáshoz, ehhez 52 millió forintot tett hozzá a város, a fejlesztések a tervek szerint 2013. május 15-én fejeződnek be.

Átlag: 5