Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Megújult az Árpád-fürdő

Tancsa Ágnes | Tancsa Ágnes | 2010.06.07. |
Megújult az Árpád-fürdő
Már csak néhány bútor, egy nagytakarítás és nyitásra kész! Az 1904-ben épült székesfehérvári gyógy-és tisztasági fürdő rekonstrukciója jó példa arra, hogyan lehet a múlt szépségeit modern technikával ötvözni. Eredeti formájában állították helyre a kagylódíszítésű kupolát és a bejáratnál lévő szecessziós kovácsoltvas korlátot. Ami leginkább megfogott, az a 70 fülkés, kétszintes kabinsor, egy galériás kabinterem. Darabokra szedve, lécenként csiszolták, festették újra ajtóit, korlátjait, hogy ismét a múlt század eleji fürdőben érezzük magunkat.
A felújítást megelőző régészeti feltárás során középkori városfal-részletekre, s az ezekre „ültetett” 14. századi és törökkori tornyok maradványaira bukkantak, valamint középkori házak romjai is a felszínre kerültek. Az 1920-as évek elején az épületegyüttest kibővítették a Várkörútról nyíló Árpád Szállóval. A mostani tervek szerint ennek a helyére társasházat építenek majd. Az 1994-ig működő közfürdő siralmas állapotban került mostani tulajdonosához. Üzemeltetője, a Spa Hungary Holding vezérigazgatója korábban úgy nyilatkozott, hogy Magyarország első elitfürdőjét kívánják itt létrehozni. Aki csak áztatni akarja fáradt tagjait, vágyik egy jó masszázsra, vagy a szaunában, sókabinban szeretne felüdülni, rendszeres látogatója lehet az Árpád-fürdőnek.
 Fehérvár lakói és az idelátogató turisták egyaránt örülhetnek, hogy a régóta csúfoskodó, belvárosi épület, újra régi szépségében tündököl.
Még nincs értékelve