Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Tradíció és stílus Budapest szívében

Klasszikus elegancia és korunk komfortja ötvöződik az Astoriában

Benkő Péter | archív | 2013.03.23. |
Tradíció és stílus Budapest szívében
A fenti szavakkal jellemezhető leginkább a középkori városfalak helyén épült Danubius Hotel Astoria, fővárosunk legpatinásabb szállodája. A négycsillagos hotel 1914-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

Filmforgatások helyszíne volt

Presztízs Magazin

A szálloda névadója és mintája az Astor család által létrehozott New-York-i Waldorf Astoria volt. A mindig áhított hagyományt és klasszikus eleganciát sikerült átmenteni az utókor számára a legutóbbi, 2007-ben befejeződött nagyszabású házfelújítás során. Ennek eredményeképpen egy, a maga nemében egyedülálló atmoszférájú szálloda várja vendégeit Budapest szívében, az üzleti és kulturális élet központjától, valamint a Váci utca forgatagától karnyújtásnyira. A berendezés és a műtárgyak elragadó tárháza a régi idők eleganciáját sugározza, miközben a mai technikai felszereltség minden komfortját ötvözve élvezhető az eredeti békebeli hangulat.
Az Astoria különlegességét igazolja, hogy a klasszikusan elegáns, berendezésében is patinás szállodát, szívesen választják korabeli hangulatot felidéző filmek helyszínéül. Itt forgatták például a külföldiek közül a Csodálatos Júlia, a Perlasca, a magyar filmek közül A miniszter félrelép és a Rokonok egyes jeleneteit is.

Mintha nem is a főváros szívben volna…

Presztízs Magazin

A szálloda jelenleg kétféle szobatípussal rendelkezik. A történelmi szárnyban találhatók a deluxe vendégszobák, melyek az átlagosnál jóval tágasabbak, exkluzív kialakításúak. A szobák színei, a tompa okkersárgák, terrakották és a telt burgundik, a textilek mintázata és az elegáns antikolt fehér bútorok az otthonosság érzetével várják a hotel vendégeit.
A kellemes hangulatú, bükkfa bútorral berendezett standard szobák a szálloda csendes, Magyar utcai szárnyán helyezkednek el.
Elegáns lakosztályaik berendezését antik bútordarabok és tárgyak egészítik ki, és minden vendégszoba falán eredeti festmények fokozzák az esztétikai élményt.
A belváros nyüzsgő sűrűjében a város zajától hermetikusan elzárt, teljesen hangszigetelt, légkondicionált szobákban vezeték nélküli Internet szolgálja az Astoria vendégeinek kényelmét.

Presztízs Magazin

Tradicionális és trendi

Igazi különlegesség a szálloda Mirror Café & Restaurant étterme is, a klasszikus és a modern egyedülálló ötvözete. A legújabb gasztronómiai trendeknek megfelelő ételkínálat remekül vegyíti a magyar konyha ízeit és a nemzetközi specialitásokat, az alapanyagokat és az egyes ételkészítési módszereket.
A szállodai hall felújítása során a védett belső terek eredeti, vagy ahhoz teljes mértékben hasonló állapotban születtek újjá, mindemellett funkciójukban megfelelnek a mai kor követelményeinek.

Az Astoria jellegzetességei
Klasszikus, múltat idéző stílus, századfordulós, különleges hangulat
Elegancia, antik bútorok egy XXI. Századi főváros szívében
Üzleti és kulturális központ – karnyújtásnyira a szállodától
Mirror Café & Restaurant – megújult menükínálattal, fúziós konyhával
Felújított, szalonjellegű, egyedi hangulatú rendezvénytermek

Presztízs Magazin

Élmények minden érzékszervnek
A századforduló tradicionális hangulatát idéző Mirror Café & Restaurant kiváló magyar ételekkel és a Kelet-Nyugat ízvilágának pompás ötvözésével várja vendégeit. Fúziós konyhájuk kínálata a különböző nemzeti konyhák házasításának eredménye. A legkiválóbb minőségű hozzávalókból, a legmodernebb eszközökkel készült ételkreációkat egyedi formatervezésű porcelán étkészleten, művészi kompozíciókban kínálják. A hamisítatlan századfordulós hangulatú étteremben elfogyasztott ebéd, vagy vacsora páratlan gasztronómiai élményt nyújt. Italkínálatukat a magyar bortermelők legkiválóbb palackjai gazdagítják. Sütemény-, fagylalt- és kávékülönlegességek széles választékát kínálják a régi pesti kávéházak hangulatát idéző éttermükben..

Még nincs értékelve