Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Víz alatti szálloda Bonyhádon

Tancsa Ágnes | edensziget.com | 2010.08.29. |
Víz alatti szálloda Bonyhádon
A bonyhádi képviselő-testület elvi hozzájárulását adta a Trimp Holding Zrt. korábban Kiskunhalasra tervezett víz alatti luxusszállodájának beruházásához – mondta Potápi Árpád János, a Tolna megyei város polgármestere.

A Bonyhád alsószéplaki részére tervezett fürdőberuházás mellett épülhet fel a szálloda. Miután a beruházó cég kidolgozza és bemutatja a konkrét terveket, megkezdődhetnek a tárgyalások az önkormányzattal a földterület megvásárlásáról. Erre legkorábban októberben kerülhet sor.

 Júliusban számolt be a hazai sajtó arról, hogy Kiskunhalas mellett, 6 hektáros területen egy 350 vendég fogadására alkalmas négyszintes szállodát épít meg 2013-ra a diósdi székhelyű Trimp Holdig Zrt. A tervek szerint három szint 11,5 méter mély víz alatt helyezkedne el. Az ezeken a szinteken lévő szobákat egy búvárkodásra is alkalmas, tengeri élővilággal tarkított medence venné körül.
 
A hír megjelenése után pár nappal, Kiskunhalas főépítésze és a Városgazda Zrt. vezetője is cáfolta a híreket. Annyit elismertek, hogy megkereste őket a cég, és nem zárkóztak el az ötlet elöl, és van is egy 6 hektáros területe a városnak, ami alkalmas lehetne az építkezésre. Azonban elmondták, hogy konkrét üzleti terv, megtérülési mutatók nélkül nemhogy szerződést, de szándéknyilatkozatot sem írnak alá.
 
Akkor az origo hírportál kérdésére Pasaréti Zsolt, a hotel ötletgazdája azt mondta, hogy beruházásuk alapvetően gyógyászati célú, a betegségek megelőzésére és kezelésére fókuszálna, nem a már kifutó wellnessre.
 
Bonyhádra ötszintes, több mint 28 ezer négyzetméter bruttó alapterületű szállodát terveznek, amit 10,5 milliárd forintból valósítanának meg. A finanszírozáshoz már több mint tíz magáncéggel van elvi megállapodása a Trimp Holdingnak és uniós forrásokra is pályáznak - mondta Kökény Béla a cég igazgató
 
A 2013 harmadik negyedévében nyitó Éden Sziget névre keresztelt szállodát az Incorso Kft. tervezi, a tengervizes részek kialakítását pedig a Tropicarium-Oceanárium Kft. végzi majd.
Átlag: 5