Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A kültéri lámpa nem csak nyáron fontos!

elter.hu | 123rf.com | 2017.09.08. |
A kültéri lámpa nem csak nyáron fontos!
A nyárestéken sokan szívesen töltjük időnket az otthont övező környezetben, s ilyenkor elengedhetetlen a megfelelő kültéri lámpa. Nem csak a kis kerti utakat vagy a sziklakert környékét varázsolhatjuk hangulatossá velük, de a teraszon tartózkodás mellé is megfelelő fényviszonyokat teremthetünk. Természetesen nem mehetünk el az olyan funkcionális világítás mellett sem, mint a fali karok, a homlokzati lámpák, vagy például a lépcsővilágítók.
 
Ez utóbbiak nem csak télen jönnek jól, hanem a nyári estéken is, amikor már sötét van. A választék rendkívül széles, s a konkrét funkcionálás és időtálló minőség mellett a legtöbben az esztétikus megjelenésre is kiemelt figyelmet fordítanak a választásnál. Az elter.hu azt javasolja a kültéri lámpa iránt érdeklődőknek, hogy érdemes a bejárat közelébe, a kapubeálló és a terasz közötti részre kifejezetten praktikus darabokat vásárolni, ugyanis ennek számos előnyét élvezhetjük az ősztől tavaszig terjedő időszakban. 
 
Kültéri függeszték és mennyezeti lámpa, a nélkülözhetetlen segítség 
 
Sokan vagyunk úgy vele, hogy délután négy-öt óra környékén érünk haza a munkából vagy az ügyintézésből, vásárlásból. Míg nyáron ez rendszerint nem okoz problémát, addig télen, a csúszós úton hatalmas szatyrokkal egyensúlyozva már annál inkább. Azért is így van ez, mert ekkortájt hamar sötétedik és a kültéri lámpa nélkülözhetetlennek bizonyul ahhoz, hogy biztonságosan meg tudjuk közelíteni a bejárati ajtót.
 
Ezt a célt szolgálja a homlokzati világítás is, mely akár mozgásérzékelős kivitelben is elérhető. Ez utóbbi jellemvonás egyébként bármilyen kültéri lámpa kapcsán rendkívül hasznos lehet, hiszen nem szükséges a kapcsolót keresgélni és az energiatakarékosság is biztosított. Elhelyezhetünk mennyezeti világítást, kültéri lámpa fajtákat a teraszra, de a kültéri függesztékek, fali karok is nagy népszerűségnek örvendenek. 
 
Kandeláberek a mesébe illő kertért 
 
Bár a legtöbb időt kétségtelenül nyáron töltjük a szabadban, de tavasszal és ősszel is szívesen kiülünk egy jó tea vagy egy ízletes vacsora erejéig. Az ezer színben pompázó természet, vagy az épp rügyező fák az életigenlés és a pozitív életszemlélet semmihez sem fogható érzésével töltenek el. Miért ne alakítanánk ehhez a kertet egyfajta mesébe illő kis szigetté, ahol a béke és a harmónia uralkodik? A kertépítés során kialakított sziklakert, a régóta tervezett kerti tó, és a virágokkal teli kis szigetek környékén kifejezetten jól mutatnak a kandeláberek, amelyek azonnal romantikussá is varázsolják a területet. 
 
A kültéri hangulatvilágítással csak tovább fokozható a hatás, ezért megéri nyitottan gondolkodni, és a kertet is egyfajta fényárban úszó térré tenni. Fontos, hogy télen kizárólag azokat használjuk, melyek ellenállnak a fagynak, hónak, jelentős esőzéseknek, és biztonságosan alkalmazhatóak bármikor. 
 
Kültéri világítás beépíthető elemekkel 
 
A térkövezés vagy a kapubejáró kialakítása során remek választás lehet a beépíthető kültéri lámpa, mely egyfajta süllyesztett jelleggel simul bele a környezetbe, és biztosítja a megfelelő fényviszonyokat télen-nyáron egyaránt. Ezeket egyébként lépcsők szélére is elhelyezhetjük, ha a lépcsővilágító rendszerek helyett valami kisebb és diszkrétebb fényforrást keresnénk. 
 
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a világítástechnika szerepe szerepe napjainkra jelentősen átértékelődött. Sokan szeretjük a szépet, s az esztétikum iránti igények megmutatkoznak a kültéri lámpa kínálaton is. Törekedjünk az időtálló minőségre a kertben, a ház körül elhelyezhető világítás kapcsán is. 
 
 
 
 
 
 
 
Még nincs értékelve