Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Rendhagyó budapesti városnézés

Fedezd fel a fővárost tömegközlekedve!

Szilvási-Kassai Eszter | Bori Tamás Ádám | 2017.08.03. |
Rendhagyó budapesti városnézés
Nem mindennapi kirándulásra indultunk a minap. Elhatároztuk ugyanis, hogy a különféle tömegközlekedési eszközöket használva fogjuk bejárni Budapest legszebb részeit. Félnapos túránk a Vágóhídnál kezdődött, innen indultunk először a 2-es villamossal a Magyar Tudományos Akadémiáig, itt átszálltunk a 16-os buszra, elmentünk a Clark Ádám térig, hogy a Siklóval a várba érve megcsodálhassuk a főváros világörökségi panorámáját. Aztán a várnegyedben barangoltunk, majd a várbusszal az egykori Moszkva tér felé vettük az irányt. A Széll Kálmán térről buszoztunk egyet a fogaskerekűig, amivel egészen a Gyermekvasútig értünk. Onnan jöhetett egy rövid, ám annál vidámabb utazás a Jánoshegy állomásig, ahonnan egy kis kirándulást téve még az Erzsébet kilátót is megmásztuk, hogy aztán a libegővel ismét leereszkedhessünk a Széll Kálmán tér közelébe. Na, de kezdjük a legelején!
A pesti Duna-part a világ egyik legszebb villamos vonalán
 
Az általános iskolai osztálykirándulások emlékeit őrizve és abból kiindulva egy látványpékség előtt találkozunk a Vágóhídnál. Hogy miért? Az ember, ha kirándulni indul, az ötödik percben éhes, a tízedikben pedig szomjas lesz. Rántott húsos zsömle helyett kakaós csigával és némi üdítővel felszerelkezve szállunk fel a kettes villamosra. Miközben várjuk az indulást, előkapjuk okostelefonunkat, elindítunk rajta egy városnéző alkalmazást, hogy plusz infókat szerezzünk be a látnivalókról.
Presztízs MagazinRögtön, érdekességként megtudjuk, hogy 2012-ben a National Geographic a világ tíz legszebbje közé választotta a kettes vonalát. Ami pedig a történetét illeti, 1942-ben indult el az első kettes villamos, akkor még csupán a Jászai Mari tér illetve a Március 15. tér közötti szakaszon. A második világháború során súlyosan megsérült a pálya, ezt követően szakaszosan újították fel, illetve bővítették nyomvonalát. A Boráros térig 1951 óta jár, a végállomása pedig 1973 óta van a Közvágóhídon.
Elindulunk, s tényleg, mint a kisiskolások, olyan izgatottan figyeljük hol az épületeket, hol a telefonunkat, hol pedig tízórainkat. Pedig nem először járunk erre, sőt, gyakorlatilag munkába menet minden áldott nap megcsodáljuk a pesti Duna-partot, ez a mostani alkalom azonban mégis más. Elhaladunk a Művészetek Palotája mellett, következik a Nemzeti Színház, majd modern irodaépületek és a méregdrága lakások sora. A Petőfi-híd környékén most is hatalmas a dugó, mi azonban zavartalanul haladunk el alatta, hogy a Bálnát érintve a Közgazdaságtudományi Egyetem Ybl Miklós által tervezett neoreneszánsz épületében gyönyörködjünk. Mellette ott a Vásárcsarnok, s mire ezt megállapítjuk, már pittyeg is az alkalmazásunk, és megtudjuk, Pecz Samu építész tervei alapján 1897-ben építették historizáló stílusban. A bejárati kőkapuk neogótikus faragványokkal vannak díszítve, az épület tetejét pedig Zsolnay-kerámiák fedik. Újabb dicsőségről is hírt kapunk, 2013-ban a CNN Travel Európa legjobb piacának kiáltotta ki.
Presztízs MagazinElhaladunk a Szabadság híd és a Belvárosi plébániatemplom mellett, majd következik az Erzsébet híd és a Duna-korzó, ahol most is turisták százai nyalják a kézműves fagyikat. A klasszicista Pesti vigadóval szemben dugig van a kikötő, kisebb-nagyobb hajók várják az indulást. Egy városnéző éppen most köt ki, elcsípjük, ahogy egy kedves család szelfizik még egy utolsót túrájuk végén. A Lánchidat meglátva felpattanunk a helyünkről, hiszen tudjuk, hamarosan le kell szállnunk, hogy a Magyar Tudományos Akadémiától folytassuk utunkat.
 
Budapest, Te csodás!
 
Miközben a Széchenyi István téren várakozunk a 16-os buszra, elolvassuk a legfontosabb információkat az MTA épületéről. Azt eddig is tudtuk, hogy Széchenyi István felajánlásából alakult meg az akkori nevén Magyar Tudós Társaság, de az számunkra is újdonság, hogy egy évig Arany János látta el a titkári tisztséget, Eötvös József pedig mindösszesen 22 évesen lett az intézmény elnöke. A székházát Ybl Miklós tervei alapján építették, a munkálatokban a kor legnagyobb művészei vettek részt: Holló Barnabás bronz domborműve az alapítást jeleníti meg, a díszteremben Lotz Károly freskói, a kis ülésteremben pedig Ligeti Antal tájképei láthatók.
Presztízs MagazinA 16-os busz persze araszol a Lánchíd csúcsforgalmában, gyalog valószínűleg hamarabb átérnék a Clark Ádám térre, mi azonban egyáltalán nem bánjuk a türelmetlen autósokkal szemben azt, hogy ideig-óráig a világ legszebb hídjának foglyai lettünk: legalább bőven van időnk megcsodálni a kilátást. Jobbra nézve a Parlament épületét, balra pedig az egyik állomásunkat, a Budai Várat látjuk. A buszról leszállva elsétálunk az alagút előtt, rápillantunk a 0-ás kilométerkőre, majd jegyet váltunk a Siklóra, ami egyenesen a Szent György térre visz minket. A felnőtt jegy 1200, a gyermek menetjegy pedig 700 forintba kerül, de hát egyszer ezt a közlekedési eszközt is ki kell próbálni, ugye?
Teszünk egy könnyed sétát a várnegyedben, iszunk egy limonádét, közben pedig a Dísz térről átmegyünk a Szentháromság térre, mi is szelfizünk egyet a Halászbástyán, és megpróbáljuk úgy lefényképezni a Mátyás-templomot, hogy az aljától a csúcsáig ne maradjon le egyetlen milliméter se a képről. Nem is olyan könnyű feladat ez, a többi turistához hasonlóan mi is egyre csak hátrálunk, végül nekiütközünk a várbusz táblájának. A fotót végül sikerül elkészíteni, a busz is megérkezik, így elindulunk vele a Széll Kálmán tér irányába. Útközben megnézzük az ablakából a Kapisztrán teret, és a Magyar Nemzeti Levéltár épületét, a Budavári evangélikus templomot és a Bécsi kaput.
 
A lángosos bódétól a libegőig
 
Presztízs MagazinA Széll Kálmán téren kóválygunk egy darabig, mire megtaláljuk a 22-es autóbuszt, amiről hamarosan le is szállunk. A Városmajornál található ugyanis a fogaskerekű, vagyis a BKK 60-as jelzésű járatának végállomása, ami egészen a Széchenyi-hegyen található egykori Panoráma Szállóig visz minket. Amíg utazunk vele, döbbenten tapasztaljuk, hogy már megint korog a gyomrunk. Még szerencse, hogy tudjuk, isteni lángost lehet kapni a végállomás közelében. Éhségünket csillapítandó, megint az okostelefonunkhoz nyúlunk, hogy addig se figyeljünk üres gyomrunkra, amíg olvasunk a Diósárok és a Sváb-hegy villanegyedén keresztülhaladó különös járműről. Remek kis applikációnk elárulja nekünk, hogy mindössze két hónap leforgása alatt épült meg a fogaskerekű 1874-ben. Abban az időben még csak a Sváb-hegyig közlekedett, 1890-ben bővítették ki nyomvonalát a Széchenyi-hegyig. A fogaskerekű végállomásának közelében található a gyermekvasút, mellyel könnyedén meg tudjuk közelíteni következő úti célunkat, a libegőt, ami a János-hegy állomásnál található. Mielőtt azonban felszállnánk a gyermekvasútra, már tényleg muszáj ennünk egy óriási lángost sok sajttal és tejföllel.
Miután megnyugodtunk, hogy éhen már nem fogunk halni, elsétáltunk a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút állomásához. A teljesárú szakaszjegy 600, a gyermekeknek szóló pedig 300 forintba kerül. Izgatottan szállunk fel a vonatra és várjuk a tizenéves kalauzt, hogy érvényesítse jegyünket. Persze, ha már találkozunk vele, ki is faggatjuk, hogy miként csöppent bele ebbe a nem mindennapi munkába. Azt mondja, hogy egész kicsi volt, amikor szüleivel először felült a gyermekvasútra, ami olyannyira lenyűgözte, hogy onnantól kezdve minden vágya az volt, hogy ő is ebbe a társaságba tartozhasson. Persze a jó tanulmányi eredmény is kell ahhoz, hogy valakiből gyermekvasutas legyen, de a lényeg valóban az elhivatottság.
Presztízs MagazinA János-hegy állomáson szállunk le, és Budakeszi felé vesszük az irányt az erdőn keresztül. Kellemes séta következik, s csakhamar az Erzsébet-kilátó tövében, a Zugligeti Libegő előtt találjuk magunkat. Miután megmásszuk a kilátót, a gyerekek játszótereznek egyet a parkban, mi pedig iszunk egy jó erős kávét, majd szusszanunk egyet, hogy aztán libegőre pattanva leereszkedjünk a János-hegy oldalán Zugligetbe. Régen ültünk már rajt, és most a jóleső fáradtságunk mellett különösen élvezzük völgymenetben Budapest páratlan panorámáját. Az 1040 méteres pályán haladva kis kertekbe, villákba kukkantunk be, integetünk az éppen füvet nyíró budai lakosoknak, miközben egyre élesebben látjuk a Duna vonalát és a Parlament épületét. Mielőtt megérkezünk az állomásra, mosolygunk egy széleset, hiszen megörökítenek minden libegőn utazót. Átvesszük a fényképünket, majd felszállunk a 102-es buszra, hogy visszaérjünk a Széll Kálmán térre, tervezett utazásunk végpontjára. Útközben végignézzük a kirándulásunkon készült fotóinkat, és megállapítjuk, Budapest nemcsak a turistabuszokról egyedülállóan szép, hanem a tömegközlekedés járatairól nézve is valóban a világ egyik legszebb fővárosa.
 
Presztízs MagazinKülönleges vasút a hegy oldalán
A Sikló 1987 óta az UNESCO Világörökségének része. Pályája mindösszesen 95 méter hosszú, az alsó és a felső állomás közötti szintkülönbség pedig 50 méter. Érdekessége, hogy a két kocsija (nevük Margit és Gellért) úgynevezett ingajelleggel van összekötve, tehát amíg az egyik felfelé halad, addig a másik lefelé szállít utasokat. Mint a belvárosban gyakorlatilag minden, így ez is súlyosan megrongálódott a második világháború ideje alatt, az újbóli átadására egészen 1986-ig kellett várni.
 
Átlag: 5