Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az esős idő fogott ki a magyar triál klasszison Andorrában

sajtóanyag | sajtófotó | 2015.09.08. |
Az esős idő fogott ki a magyar triál klasszison Andorrában
Európa legnagyobb törpeállamában, Andorrában rendezték meg a 2015 UCI Mountain bike és Triál Világbajnokság legutóbbi fordulóját. Az egy hétig, augusztus 31-étől egészen szeptember 6-áig tartó világbajnokság résztvevői minden nap látványos programokkal, versenyekkel és szabad edzésekkel szórakoztatták a látogatókat. Hegedűs László, a HELL triál versenyzője az esős, csúszós pályán megsérült, de még így sem adta fel, és hősiesen végigcsinálta a versenyt a 13. helyen végzve.
A triál szakág selejtezőjét La Massana központjában helyezték el, ami a lehető legfrekventáltabb helynek ígérkezett, mivel a regisztrációtól kezdve a pálya felvonóig minden itt volt elérhető a látogatók és a versenyzők számára. A profi kategória megmérettetése szeptember 3-án zajlott, ahol az időjárás nem volt kegyes az indulókhoz, négy órán keresztül 13 fokban és zuhogó esőben versenyeztek. A pályák színvonala és nehézségi foka száraz időre lett hangolva, tehát ez a selejtező futam esőben, felért egy világkupa futam döntőjével. Hege a versenyre nagyszerű formában érkezett és az előző világkupák sikerei kellőképpen motiválták egy kiváló eredmény megszerzésében, azonban a második pálya utolsó szakaszában, a hatalmas esőzés miatt megcsúszott a hátsó kereke egy fa gerendán, és az oldalára zuhant két és fél méter magasból.
 
Presztízs Magazin„Az esésem biztosan nagyon látványos lehetett, mert egyből mindenki odarohant hozzám, hogy nincs-e komolyabb sérülésem, volt aki egyből mentőt akart hívni, mert kizártnak tartotta, hogy nem tört el a bordám, vagy a vállam. Szerencsére össze tudtam szedni magam, és egyedül sikerült az esés után nem sokkal felállnom. Egyből éreztem, hogy a felső testrészeimmel nem stimmel minden, így egyértelművé vált számomra, hogy az „igazi versenyből” ezzel az eséssel kizártam magamat.” – nyilatkozta a sérüléséről a HELL versenyzője. Hege eddig soha nem adott még fel versenyt sérülésre hivatkozva, most sem akart így tenni, ezért – sérülése ellenére – végigcsinálta a több mint három és fél órát, a pályák teljesítésével. Így kisebb csodának tekinthető, hogy sikerült megelőznie olyan belga versenyzőt, aki a TOP 10 világranglistán szerepel, ami igazi öröm és vigasz volt számára a verseny után. Végezetül a 13. helyezést szerezte meg a kemény fából faragott bringás a Világbajnokságon, amihez meglepően sokan gratuláltak neki. „Nagyon jó érzés volt számomra, hogy a UCI Triál Szövetség globális elnöke is odajött hozzám és elismerését fejezte ki, amiért végig küzdöttem és befejeztem a versenyt. Ő is megerősítette, hogy tudja milyen érzés sérülten akár egy lépést is megtenni, nemhogy végigcsinálni egy világbajnokságot. Köszönet a családomnak, amiért végig segítettek a verseny alatt, ezzel a helyezéssel is tovább erősítettem a pozíciómat a TOP 10 világranglistán!” – értékelte pozitívan a világbajnoki fordulót Hege.
 
Még nincs értékelve