Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A Goodyear Léghajó visszatér Európába

Benkő Péter összeállítása | Goodyear | 2020.10.15. |
Goodyear Léghajó
A Goodyear Léghajó visszatér Európába
Közel egy évtized után újra repül Európában a legendás Goodyear Léghajó, az ikon, mely közel száz éve ragadja meg rajongóinak fantáziáját. Régóta várták európai megjelenését, a Goodyear most ezzel ünnepli a nemzetközi motorsportba való visszatérését.
Típusát tekintve a léghajó egy Zeppelin NT, amelyet a német, friedrichshafeni székhelyű Deutsche Zeppelin-Reederei GmbH üzemeltet. A félmerev, több mint 75 méter hosszú – ez egy futballpálya hosszának közel háromnegyede – és majdnem 18 méter magas léghajó típusa megegyezik a Goodyear által az Egyesült Államokban üzemeltetett három másik társával.
A Zeppelin NT légi felvételekkel számol be a kontinens kiemelkedő autósport-versenyeiről, és Németországban kereskedelmi légi személyszállítást is végez.
– A Zeppelin büszke rá, hogy tovább erősítheti és bővítheti a Goodyear-rel már régóta fennálló együttműködését – mondta el Eckhard Breuer, a Deutsche Zeppelin-Reederei GmbH vezérigazgatója. – Örömmel várjuk, hogy együttműködésünk Európára is kiterjedjen.
Bár gyakrabban látni az Egyesült Államok egén jelentős sportesemények során, a Goodyear Léghajó európai ikonnak is tekinthető: 1972 márciusában érkezett kontinensünkre, első útja az angliai Cardingtonnál volt még az év júniusában. Az Európa névre keresztelt légi jármű a rá következő 14 évben földrészünk légterét járta, feltűnt számos kiemelkedő sport- és kulturális eseményen.
Még nincs értékelve