Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Minden eddiginél sikeresebb évet zárt a legeredményesebb magyar triálos

sajtóanyag | Abonyi Róbert | 2015.10.28. |
Hege, triál
Minden eddiginél sikeresebb évet zárt a legeredményesebb magyar triálos
Hegedűs László, a HELL versenyzője azzal a nem titkolt céllal vágott neki a 2015-ös évnek, hogy ismét a világ TOP 10 triálosa között legyen. A kitartása és akaratereje meghozta a várt eredményt, noha erősebb mezőnnyel és új szabályrendszerrel kellett szembenéznie. „A tavalyi kemény versenyév után újra célként tűztem ki, hogy a világ legjobbjai között maradok. 2015 első világkupa futamára úgy érkeztem, hogy az összetett világranglistán a 11. pozíciót töltöttem be. Tisztában voltam vele, hogy a mezőny keményebb, mint valaha, mivel rengeteg juniorversenyző érkezett profi kategóriába és az új szabályrendszer is még komolyabb kihívásokat állított a versenyzők elé.” – kezdte az évértékelést Hege.
A legeredményesebb magyar triál versenyző idén, az igen erős mezőny ellenére, sorba szerzett komoly világkupa eredményeket, az osztrák és francia világkupákon bekerült a döntő futamba, ahol csak a legjobb 6 versenyző indulhatott. „Óriási büszkeséggel és örömmel töltött el az érzés, amikor csak az a 4 Világbajnok versenyző végzett előttem, akik videóiból tanultam meg a sportom alapjait.” – mesélte a fiatal tehetség.
Minden évben megrendezésre kerül a UCI Mountain Bike és Triál Európa Bajnokság, aminek az idei évben Olaszország adott otthont. A triál sportágban Európából jönnek a legjobb versenyzők, így mindenki jelen van a kontinens viadalon azok közül, akik a világbajnokságon is esélyesek. Ennek következménye az, hogy szakmai szemmel nézve az Európa Bajnokság felér a világbajnoksággal, így érthető miért erre az eredményre a legbüszkébb Hege: „Bátran mondhatom, hogy az idei év legszebb eredménye, sőt a 14 éves verseny karrierem legszebb eredménye az Olaszországban megrendezett Európa Bajnokság volt, ahol sikerült a 4. pozíciót megszereznem! Ezután az eredmény után úgy érzem, hogy bármire képes lehetek a jövő évben, amit célként tűzök ki magam elé!” 
Presztízs MagazinAzonban az idei év nem csak sikeres versenyeket tartogatott Laci számára. Az Andorrában megrendezésre kerülő világbajnokság második szekcióját egy hatalmas eséssel zárta: „Még nem volt rá példa, hogy két és fél méter magasból az oldalamra, vállamra zuhanjak, de ezen a világversenyen ebben is volt részem. Az esést követően alig bírtam megemelni a bal karomat és az egész felsőtestem nehezen mozgott. Egyetlen célom az volt, hogy befejezzem a versenyt és pontszerző helyet szerezzek. Végül közel négy óra esős verseny után sikerült tovább erősítenem a pozíciómat a legjobb 10 között!”
Az év utolsó megmérettetése az Országos Bajnokság volt Miskolcon. Itt a kategóriák egymás után következtek és Hege számára mindig óriási kihívás mind a két  26” Elite és 20” Elite versenyszámban indulni. Végül idén is sikerült mindkét kategóriában magyar bajnoki címet szereznie, így jelenleg 16 alkalommal nyerte el a nemzeti színű trikót és a nemzetközi sikereknek köszönhetően a 7. helyen végezett a UCI összetett világranglistán.
 
A versenyzés mellett a Hegeshow sport csapat is folyamatosan fejlődik, kiváló visszaigazolás, hogy ebben az évben, több mint 40 különböző helyszínen léptek fel és a legfőbb céljuk, hogy átadják az embereknek azt a szenvedélyt, ahogyan ők tekintenek a kerékpározásra.
 
Hege és csapatának legújabb videója, melyet a miskolctapolcai Avalon Park elektromos gokart pályáján forgattak, az alábbi linken tekinthető meg:
 
 
Átlag: 5