Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Több ezer lóerő a legendás ascoti lóversenypálya felett

Besenyei gépét a budapesti futam tapasztalatai alapján módosították

sajtóanyag | sajtófotó | 2015.08.12. |
Besenyei Péter
Több ezer lóerő a legendás ascoti lóversenypálya felett
Újra itt a Red Bull Air Race: a világ leggyorsabb motorsportjának mezőnye a hétvégén (augusztus 15-16.) Ascotba költözik. Az állás nem is lehetne szorosabb: a 14 pilótából még hatnak van lehetősége arra, hogy világbajnoki címet szerezzen. Besenyei Péter is komoly reményekkel várja a futamot, hiszen új gépével idei legjobb eredményét hozta Budapesten, az elmúlt hetekben pedig az Edge 540 V3-as repülő további módosításokon ment keresztül.
Az ötödik versenyhez érve Paul Bonhomme vezeti a világbajnokságot 34 ponttal, ám az osztrák Hannes Arch és az ausztrál Matt Hall szorosan a nyomában vannak 29-29 ponttal. Tavaly Bonhomme-nak sikerült a bravúr, megnyerte a hazai ascoti futamot és az angol közönség nagy örömére honfitársa, Nigel Lamb szerezte meg a második helyet. Bonhomme idén már kétszer is győzött, ám tudja, hogy a legendás ascoti lóversenypálya felett idén nagyon nehéz dolga lesz. 
 
Presztízs MagazinSokan mondták, hogy az idei Red Bull Air Race bajnokság háromesélyes lesz, de egyáltalán nem így alakult. A mostani kiesős rendszerben bárki lehet gyors és ezzel tönkreteheti egy másik versenyző napját” – mondta a listavezető. Besenyei Péter komoly reményekkel várja az angliai hétvégét, hiszen a budapesti verseny előtt új repülőgépet kapott és alig néhány óra gyakorlás után idei legjobb eredményével hatodik lett a Duna felett. Az már a hazai versenyen nyilvánvalóvá vált, hogy az ülést át kell szabni, mert túl kicsi a magyar világbajnok számára, valamint a kormányerőn is finomítani kellett. 
 
„Két év után visszatértem a versenybe, hiszen az Edge 540 V3  gyors és a szűk fordulókat is jól veszi. Budapest óta nem repültem a géppel, mert Ausztriában dolgoztak a kényelmi és egyéb apróságokon, Ascotban majd kiderül, hogy mire leszek képes vele” – mondta Besenyei Péter. 
 
Presztízs MagazinRed Bull Air Race futam: augusztus 15-16. Ascot, Nagy-Britannia!
 
A világbajnoki pontverseny állása: 1. Paul Bonhomme (GBR) 34 pont, 2 Hannes Arch (AUT) 29, 3. Matt Hall (AUS) 29, 4. Martin Sonka (CZE) 16, 5. Pete McLeod (CAN) 14, 6. Nigel Lamb (GBR) 13, 7. Matthias Dolderer (GER) 13, 8. Michael Goulian (USA) 8, 9. Nicolas Ivanoff (FRA) 6, 10. Peter Besenyei (HUN) 5, 11. Yoshihide Muroya (JPN) 4, 12. Kirby Chambliss (USA) 2, 13. Juan Velarde (ESP) 0, 14. Francois Le Vot (FRA) 0.
 
 
Még nincs értékelve