Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Botrányos

Phillip Jeffries | archív | 2020.07.27. |
Botrányos
A Botrány, ha egy évvel korábban jött volna ki, talán még nagyobbat kaszálhatott volna. Elvégre tökéletesen ráépíthető a #metoo mozgalomra, de még azt is olyan megvilágításba helyezi, amelyen érdemes elgondolkodni. Kétségtelenül rendkívül fontos film, és erőteljes élmény a nézőnek. A szereplőgárda ráadásul nem akármilyen „lányokat” tartalmaz: Charlize Theron, Nicole Kidman és Margot Robbie remekelnek a filmvásznon.
A történet megtörtént események alapján készült: Roger Ailes (John Lithgow), a Fox News hírcsatorna alapítója, és ennek az USA-ban igen befolyásos médiabirodalomnak a vezetője. Gretchen Carlson (Nicole Kidman), a csatorna egykori műsorvezetője szexuális zaklatás vádjával beperli őt, majd az addig hallgatásba burkolózott nők mind kitálalnak, ami végül (spoiler!) Ailes bukásához vezet.
A rendező fokozatosan építi fel a konfliktust és – ez hasznos a filmre nézve – ugyanannyi időt szán a csatorna bemutatására, mint a címszereplő botrány kivesézésére. Alapos képet fest a Fox hierarchiai rendszeréről, ennek köszönhetően a néző is a folyamatosan robogó médiagépezet részesévé válik, elfeledtetve velünk, mi is folyik valójában a háttérben. A film, amellett, hogy elmondja véleményét, objektíven képes ábrázolni napjaink egyik fontos problémakörét.
 
Botrány (Bombshell), kanadai-amerikai életrajzi dráma, 108 perc, 2019
 
Még nincs értékelve