Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Éhezők viadala

Extrém fogyások Hollywoodban egy-egy szerep kedvéért

Bogáth Patrik | Profimédia-Red Dot | 2020.06.03. |
film, fogyás, mozi, sztárok
Éhezők viadala
Év elején sokan megfogadják, hogy leadnak néhány kilót, ám a lendület csak keveseknél tart ki tavaszig. Ösztönzésképpen híres színészeket hozunk példának, akik rövid idő alatt is képesek voltak tíz-húsz kilóktól megszabadulni. A történeteikből kiderül, hogy ez nem könnyű, de ha megvan a cél és az elhatározás, nem is lehetetlen.
Joaquin Phoenix
2019 legnagyobb hatású filmje volt a Batman-sztori előzménytörténeteként készült Joker, amely teljesen újragondolta mindazt, amit addig láttunk a denevérember legnagyobb ellenségéből. Azt az utat mutatta be a képregényfilm helyett inkább művészfilmként értelmezhető alkotás, ahogyan egy súlyos szociális problémákkal küzdő, reményvesztett férfiból a gátlástalan Joker válik. Joaquin Phoenix letaglózóan hozta a karaktert, és a film kedvéért 23 kilót fogyott. „Éhesnek és egészségtelennek akartam látni, mint egy alultáplált farkast” – árulta el a rendező, Todd Phillips. Phoenix napi élelme egyetlen alma volt a forgatás idején, és annyira legyengült, hogy több jelenetet nem is tudtak többször felvenni, mert egyszerűen nem bírta fizikailag.
 
Presztízs MagazinNatalie Portman
Az izraeli származású amerikai színésznő mindig is vékony testalkatúnak számított, de Darren Aronofsky Fekete Hattyúja kedvéért több mint kilenc kilót adott le, hogy minél jobban passzoljon az általa megformált balerina főszerepéhez. Répa-mandula diétán volt, és egy éven keresztül napi öt-nyolc órát dolgozott a tökéletes testalkat elnyeréséért. „Volt néhány éjszaka, amikor szó szerint azt hittem, hogy meg fogok halni. Ez volt az első alkalom, hogy megértettem, milyen egy szerep, ami csaknem teljesen felemészt” – vallotta be Portman, akinek megérte a sok szenvedés, hiszen 2011-ben megkapta az Oscar-díjat a filmben nyújtott alakításáért.
 
 
 
 
Presztízs MagazinMila Kunis
Ő ukrán származású, de szintén amerikai állampolgár, és együtt fogyott Natalie Portman-nel, hiszen ő játszotta a Fekete Hattyú másik főszerepét, a rivális balerina karakterét. Mila Kunis ugyancsak kilenc kilót dobott le a testsúlyából. „Láttam, hogy mitől olyan kegyetlenül nehéz ez az iparág. Belenéztem a tükörbe, és csak annyit mondtam: ó, istenem, nincs alakom, eltűntek a melleim, szinte elfogytam… Csak a csontot láttam” – fogalmazott Kunis, aki később viccesen megjegyezte, hogy öt hónapjába telt lefogyni a szerep kedvéért, de szinte órák alatt vissza tudott hízni. Őt is elismerték a filmnek köszönhetően, hiszen jelölték Golden Globe-díjra, és a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb színésznőnek választották az alakítása után.
 
Presztízs MagazinTom Hanks
A kétszeres Oscar-díjas színész pályafutásában többször is előfordult, hogy jelentős súlycsökkentésre volt hajlandó egy-egy szerep miatt. Például az 1992-es Micsoda csapathoz, amelyben többek közt Madonnával játszott együtt – bemutatva az első női baseballegyüttesek létrejöttének történetét a második világháború idején –, 13 kilót fogyott Jimmy Dugan szerepéért. Később 11 kilót adott le az AIDS-es Andrew Beckett karakteréért a Philadelphiában, amelyért az első Oscar-díját kapta. A legszélsőségesebb fogyása azonban a Számkivetett miatt történt, amelyhez 25 kilótól szabadult meg a repülőgép-szerencsétlenség után egy lakatlan szigeten ragadt Chuck Noaland eljátszásáért. „Az egyetlen dolog, amiről képtelen voltam lemondani, az a kávé volt” – ismerte el Hanks.
 
Presztízs MagazinChris Pratt
Nem volt mindig olyan kisportolt az utóbbi évek egyik legkedveltebb hollywoodi férfi színésze, mint manapság, sőt Chris Pratt nem is olyan nagyon régen még kifejezetten testesnek számított. Aztán amikor megkapta A galaxis őrzőinek egyik főszerepét, Peter Quill karakterét, felhagyott a sörivással, és mindössze hat hónap alatt 27 kilót tüntetett el magáról. Ehhez persze nemcsak a sörözésről kellett lemondania, hanem komoly edzéstervet csinált végig, ami futásból, úszásból, bokszból és triatlonból állt, ezzel napi 4 ezer kalóriát égetett el. „Úgy fogytam, hogy többet ettem, mint előtte, csak nem szemetet, hanem egészséges kajákat, így nem éreztem azt, hogy éhezek” – mondta el Pratt.
 
Presztízs MagazinJennifer Lawrence
A cikk címét természetesen Jennifer Lawrence egyik legismertebb filmje, az Éhezők viadala ihlette, ám a világ legjobban kereső színésznője nem ezzel az alkotással került fel a listára. Ő a Budapesten forgatott Vörös Veréb miatt fogyott rengeteget, amelyben egy ex-balerinából lett kémet játszott. „Ez volt az a forgatás, amely alatt nagyon éhesnek éreztem magam, és rendkívül fegyelmezettnek kellett lennem. Rájöttem, hogy nem tudok szigorú diéta mellett dolgozni, és alig vártam, hogy véget érjenek a balerina jelenetek, aztán végre utcai gyorskajákat ehessek” – fedte fel a titkát Lawrence, aki a fogyózás után elengedte magát a budapesti éjszakában, és egy romkocsmában saját bevallása szerint becsípve, sörrel locsolta le az egyik erőszakosan közös képet követelő rajongóját.
 
 
 
 
 
Presztízs MagazinMatthew McConaughey
Ahogy a romantikus vígjátékok izmos, jóképű és okos lovagjának szerepeiről átváltott a drámákra és a thrillerekre, úgy vált Matthew McConaughey Hollywood egyik legkomolyabb színészéve. Azzá, aki akár a testét is képes látványosan megváltoztatni szerepek miatt. 2014-ben például Oscar-díjat kapott a Mielőtt meghaltamban nyújtott alakításáért, amelyben egy HIV-fertőzött cowboy bőrébe bújt, 21 kilót fogyva. „Hetente három kilót veszítettem a súlyomból. Diétás kólán, tojásfehérjén és egy kis csirkehúson éltem. Egyfolytában éhes és ingerült voltam. A testem olyan volt, mint egy kis fióka, aki sírva kiáltozik, hogy etess meg, etess meg, de aztán rájön, hogy az anyamadár nem jön. Kemény volt” – emlékezett vissza McConaughey.
 
 
 
 
Presztízs MagazinAnne Hathaway
2012-ből a legtöbben Christopher Nolan Sötét lovagjából emlékeznek rá, amelyben Batman mellett a Macskanőt játszotta, de abban az évben nem ezért kapott Oscar-díjat, hanem egy sokkal művészibb alakításáért, amely a Nyomorultak feldolgozásában a munkásnő, Fantine szerepe volt. Anne Hathaway mindent beleadott, hogy átérezze és vissza tudja adni a „nyomorultságot”, ezért leborotválta a fejét, kevesebb mint napi 500 kalóriát vitt be, amivel 11 kilót fogyott, és a londoni forgatás idejére a férjét is hazaküldte az Egyesült Államokba, hogy megismerje a magányt. „Ez a diéta arra késztetett, hogy kitörjek színésznőként, ezért imádtam” – mesélte.
 
Presztízs MagazinChristian Bale
Még a rendező Brad Anderson sem kérte arra Christian Bale-t 2004-ben, hogy fogyjon le 55 kilóra azért, hogy eljátssza az A gépész főszerepét. A filmben az álmatlansága miatt kóros soványságban szenvedő Trevor Rezniket formálta meg, és Bale önként vállalta azt, hogy lead 28 kilót a valósághűség miatt. „Az én perverz természetem kellett ahhoz, hogy bebizonyítsam, ezt biztonságosan meg lehet csinálni. Próbára akartam tenni a határaimat” – magyarázta a színész, aki félelmetesen sovány volt a filmben, a kihívás extrémitását pedig csak növelte, hogy utána öt hónap alatt visszahízott 100 kilóra, hogy a kigyúrt Bruce Wayne-nek is hiteles előadója legyen a Batman: Kezdődik!-ben.
 
Még nincs értékelve