Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Énekesnek sem utolsók!

Színészcsillagok, akik bebizonyították, hogy a popszakmában is megállnák a helyüket

B.P. | Profimédia-Red Dot | 2019.07.22. |
énekesek, színészek
Énekesnek sem utolsók!
Az, hogy Lady Gagát felkérték az idei Oscar-gála szervezői, hogy élőben énekeljen, és ezzel színesítse a show-t, magától értetődő. Hogy ugyanez a felkérés nemcsak neki, hanem Bradley Coopernek is szólt, egy évvel ezelőtt még nagy meglepetést keltett volna. Azóta azonban kijött a közös filmjük, amelyben kiderült, a színészóriás rocksztárnak sem lenne hiteltelen. Ennek apropóján megkerestük Cooper társait, azokat a hollywoodi csillagokat, akik meglepően jól énekelnek.
Bradley Cooper
A Másnaposokkal befutó Bradley Cooper kétségkívül napjaink egyik legfelkapottabb férfiszínésze, aki ráadásul időről időre megmutatja, hogy még mindig vannak benne kiaknázatlan lehetőségek. Előbb vígjátékokban nevettetett, aztán bebizonyította, hogy a drámai szerepek is jól állnak neki. Tavaly pedig producere, rendezője és forgatókönyvírója lett a Csillag születiknek, amelyben természetesen a férfi főszereplőt, az alkoholizmussal és depresszióval küzdő rocksztárt, Jackson Maine-t is ő alakítja. Az ember azt is hihetné, hogy csak azért rendezte meg ezt a mozit, hogy megtudja a világ, ő bizony énekesként is megállja a helyét. A női főszereplőt a popcsillag Lady Gaga játssza, és még mellette sem tűnik selejtesnek Cooper hangja. Hogy milyen jól sikerült a közös éneklésük, jól jelzi, hogy a film betétdala, a Shallow nemrég Oscart és Golden Globe-díjat nyert.
 
Presztízs MagazinDwayne Johnson
Vannak istenadta polihisztorok a világban, akik mindenhez értenek, és kezdjük azt hinni, hogy Dwayne Johnson is közéjük tartozik. Pedig ha az idegen szavak szótárában megkeresnénk a szó jelentését, biztos nem vele illusztrálnának egy polihisztort, mert első ránézésre egyszerű, mint egy faék… Ugyanakkor ő sokkal több egy kopasz izomagyú pankrátornál, akinek megismerte a világ, mert a ringből kilépve és a Szikla-múltat hátrahagyva Hollywoodot is meghódította, 2017-ben például már a világ legjobban fizetett színésze volt. És akkor tessék, nemcsak izomban és mimikában van otthon, a hangja sem utolsó! Elég csak meghallgatni, mit énekel az 56. Disney-filmben, a Vaianában, amelyben az ő hangja kelti életre az egyik főszereplőt, Mauit. Még válogatót sem tartottak a karakterre, kezdetektől számítottak rá a nagy sikerű animációs filmben.
 
 
 
 
 
Presztízs MagazinRyan Gosling
Négy Grammy- és hat Oscar-díjat nyert 2016 legnagyobb filmsikere, a Kaliforniai álom, amelyben a Napnál is világosabbá vált, hogy minden tinilány szerelme, Ryan Gosling nemcsak jóképű, hanem veszettül tehetséges énekes is. Ha a férfiember meghallja azt a besorolást, hogy romantikus filmmusical, akkor egyből két dolog villan fel a szeme előtt. 1. Olyan tetemes nyálmennyiség, amit Pavlov kutyája is megirigyelne. 2. Kétórányi szenvedés a moziban, mert erre tuti el kell vinnie a csaját. Csakhogy a Kaliforniai álom nem olyan csöpögős, amilyennek tűnik, inkább egy olyan kérdésen gondolkodtat el, ami férfit és nőt egyaránt foglalkoztat: mi lett volna, ha? Gosling fél éven át napi két órát zongorázott, hogy hitelesen alakítsa karakterét, és a filmben valóban az ő játéka szól. A hangja pedig éppúgy passzol Emma Stone-éhoz, mint rántott camemberthez az áfonyalekvár.
 
Presztízs MagazinZac Efron
Bár már fiatalon feltűnt az NCIS-ben és a CSI Miami helyszínelőkben is egy-egy epizódszerepre, igazi ismertséget a High School Musical Troy Bolton karaktere hozott számára. Látványos mozgásával, megkapó hangjával és a nagymama kedvence pofijával rögtön milliószám hódította meg a tinilányok szívét. Zac a sikert követő években úgy kigyúrta magát, hogy kis túlzással élő Ken baba lett belőle, így a hangjáról a felsőtestére tolódott a fókusz az olyan kissé bugyuta vígjátékokban, mint a Nagyfater elszabadul vagy a Baywatch. De 2017-ben A legnagyobb showman című filmben visszatért az origójához, és újra tánc- és énektudásával nyűgözte le a nézőket a hangját egyébként szintén kiválóan használó Hugh Jackmannel kéz a kézben. Legújabb filmjében egy eddig tőle szokatlan szerepben tündököl: az Egyesült Államok egyik leghíresebb sorozatgyilkosának, Ted Bundynak az életét „énekli” meg.
 
 
Presztízs MagazinRobert Pattinson
Két feltétele van annak, hogy az Alkonyat-filmeket valaki menőnek tartsa: az egyik, hogy a DNS-ében ne az Y-, hanem az X-kromoszóma hemzsegjen, a másik pedig, hogy ne legyen 17 gyertyánál több a szülinapi tortáján. Ha a kettő közül csak az egyik nem teljesül, akkor a tinilányoknak készült vámpírfilm hirtelen kínossá válik. Ugyanakkor a központi karaktert játszó, és az Alkonyat-filmeknek köszönhetően világszerte ismertté váló Robert Pattinson más célcsoportok számára is vállalhatóvá válhat, ha meghallja az ember, hogyan énekel. Eléggé frankón! Sokan nem tudják, de az Alkonyat filmzenéjének két számát is ő adta elő, egyébként pedig indie rock stílusban nyomul. Bár a színészet a fő foglalkozása, akkor sem kispályás, ha a zenéről van szó: az éneklés mellett gitározik, zongorázik, és klubokban is fel szokott lépni.
 
 
 
 
Presztízs MagazinBruce Willis
John McClane-ből sok mindent kinézünk azok után, hogy besétált Harlembe egy olyan táblát a nyakába akasztva, amin az állt, hogy „gyűlölöm a niggereket”. De bármekkora merészség is szorult a Drágán add az életed filmek főhősébe, azt valahogy nem tudnánk elképzelni, hogy színpadra állva koncertet adjon. Márpedig John McClane valódi arca, Bruce Willis éppen ezt teszi. Régóta zenél, sőt kezdetben nem tudta eldönteni, hogy énekes vagy színész legyen-e inkább, ezért párhuzamosan űzte a két mesterséget. Olyannyira, hogy 1987-ben, amikor megkapta élete első filmfőszerepét, megjelent az első albuma is, a Return of Bruno, melynek egyik dala az amerikai slágerlisták 14. helyéig vitte. A zenéléssel azóta sem hagyott fel, de azt tudja, hogy nem ez fogja a showbizniszben tartani, így bandáival főként bluesdalokat játszik, vegytiszta örömzeneként.
 
 
 
 
Presztízs MagazinRussel Crowe
Az ezredforduló környékén volt a csúcson az ausztrál színész, hiszen 2000-ben a Gladiátor, 2001-ben pedig az Egy csodálatos elme főszerepéért jelölték Oscar-díjra, és előbbivel ki is érdemelte a halhatatlanságot jelentő aranyszobrocskát. Utána azonban lejtmenetbe került a pályafutása, sokáig nem volt újabb igazán emlékezetes filmje, mire 2012-ben úgymond 19-ra lapot húzott, amikor meglepte az embereket Javert felügyelő szerepével a Nyomorultakban. A brit musical-drámában a színészek élőben énekeltek, azaz egyáltalán nem használtak playbacket, ami tovább növeli az értékét az egykori gladiátor lenyűgöző hangjának. Crowe ezzel egy új színt villantott fel a repertoárjából, ami legalább olyan jól állt neki, mint amikor Maximus Decimus Meridiusként kijelentette: „Egy meggyilkolt fiú apja, egy meggyilkolt asszony férje vagyok, és megbosszulom. Míg élek, vagy azután.”
Még nincs értékelve