Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Hátra

Phillip Jeffries | archív | 2020.07.10. |
film, filmajánló, mozi
Hátra
A Disney egyre keményebb kézzel fogja az aranytojást tojó Pixar alstúdióját, melynek eredményeként a hajdan nagynevű alkotógárda képtelen megújulni, és a már csak az emlékezetünkben élő magas színvonalára visszaállni. Biztosan ez fog először eszünkbe jutni, amikor kifelé baktatunk az Előre vetítéséről, mert, bár még mindig szívmelengető a Pixar legújabb meséje, a legkevésbé volt rá szükségünk.
A varázslattal átitatott sztori egy technikailag modern világban játszódik, annyi különbséggel, hogy a mesebeli planétát jelen esetben kitalált lények lakják, akik életének szerves részét képezte a varázslat – valaha, a múltban. A technikai vívmányok hatására a mágia háttérbe szorult, és mára csak kevesen képesek azt elsajátítani. A 16 esztendős elfben, Ian Lightfootban (Tom Holland) megvan a tehetség, bátyjával (Chris Pratt) ellentétben őt mégsem érdekli a dolog. Születésnapján aztán minden varázsütésre megváltozik.
Ugyan az alapanyag megint eredetire sikerült (ez még mindig megy a stúdiónak), a filmet körüljáró karakteridegen, identitászavaros döntések listája azonban hosszan taglalható lenne. Persze a hibák ellenére is azt lehet mondani, hogy ez az egyik legjobb lehetőség egy jó családi mozizáshoz (bármely más, konkurens mesegyártó összetenné a két kezét egy ilyen animációért), csak nekünk, felnőtteknek lesz fájó a már megszokott „Pixar-szint” hiánya.
 
Előre (Onward), amerikai animációs vígjáték, kalandfilm, 114 perc, 2020
 
Még nincs értékelve