Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Klikk: új klip és sláger a Talány Akusztiktól

koltói | Lakinger Tibor | 2020.08.05. |
Talány Akusztik
Klikk: új klip és sláger a Talány Akusztiktól
A Magyar Televízió március 22-i „Én vagyok itt” - adásában is bemutatott, 13 évesen filmes díjak sorát elnyert Szabó Zoltán Bendegúz rendezésében készült a Zöld Csaba és Schwalm Zoltán nevéhez kapcsolódó Talány Akusztik együttes Klikk című klipje. A formáció a József Attila Színház és az Újnyugat Irodalmi Kör Legendák nyomában irodalmi szalonjában alakult 2016-ban.
Hamarosan a Tv2 zenei csatornáján, de a 27. Országos Diákfilmszemlén is láthatjuk Benji új klipjét, amelyre a nívódíjas Talány Akusztik frontembere, a Madách- és a József Attila Színházakban főszerepek sorát játszó Zöld Csaba kérte fel az ifjú filmest, aki Noise című filmjével egyebek közt Youghalban, a First Cut! Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztiválon elnyerte a Legjobb Nemzetközi Film díját, majd az amerikai Boulder Nemzetközi Film Fesztiválon (BIFF 2020) a Best Up and Coming Filmmaker 2020. elismerést kapta meg. A sikerfilm az augusztus 17-én startoló Bujtor István Filmfesztivál dokumentum- és ismeretterjesztő filmes szekciójában, Balatonszemesen is szerepel!
Presztízs MagazinA Klikk című vers eredetileg az ifjú rendező édesapja, Szabó Zoltán Attila (költői nevén: Schwalm Zoltán) Szép napot! című 2017-es kötetében jelent meg, amely azóta a Magyar Elektronikus Könyvtár katalóguscímei közé is felkerült. Ebből a versből készített azután zenés feldolgozást a József Attila Színház színésze, a zeneszerzőként is elismert Zöld Csaba. 
A Talány Akusztik első koncertjét 2016-ban a Kulturális Örökség Napjain adta, az Óbudai Társaskörben. Fesztiválokon és klubkoncerteken, színházakban és rockkocsmákban egyaránt feltűnnek, így szerepeltek a Belvárosi Fesztiválon, a Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztiválon, a Színházak éjszakáján éppúgy, mint a Pótkulcsban, a Kódex Kultközpontban, az Aranytízben, a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban, vagy az Üllői Zenés Nyári Esteken. A Talány Akusztik zenészei: Burján Orsi, Kristó Zsófi, Gáspár Gyula, Németh-Szabó Tamás és Zöld Csaba.
 
KLIKK:
Átlag: 5