Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Még mindig szupi-szuper

Phillip Jeffries | archív | 2019.06.24. |
film, filmajánló, mozi
Még mindig szupi-szuper
Hihetetlen, de immáron 5 éve láthattuk először a bárgyú kockafiú, Emmet első kalandját a moziban. Az azóta eltelt időben ugyan kaptunk tisztességes Lego-filmeket a Lego Batman és a Ninjago képében, de az első Lego Kaland által hozott mély, szellemes és intelligens narratívát egyik spin-off sem tudta felmutatni. Nagy teher nehezedett tehát az egyenes ági folytatás, a Lego Kaland 2 vállaira, a mese azonban szinte minden akadályt sikeresen vett.
Az ismét agyzsibbasztóan meta sztori szerint, miután a gonosz Dupló-szörnyek az első rész végén megtámadták hőseinket, a lego figurák, Emett vezetésével kénytelenek egy Mad Max-szerű apokaliptikus sivatagvárosban tengetni mindennapjaikat, a folyamatos támadásoktól rettegve. Egy nap azonban a város legfontosabb építőmestereit elrabolják, így főszereplőnk kénytelen a kozmoszon át utánuk eredni, hogy mentse, ami menthető.
A készítők ezúttal – az apa-fiú kapcsolat után – a testvérpárviszonyt vették górcső alá, és többé-kevésbé sikerült is jól feldolgozni az abban rejlő konfliktusokat, szívmelengető feloldozást adva, mely a szeretet erejében keresendő – biztos vagyok benne, hogy akinek legalább egy testvére van, magára ismert a moziteremben.
 
A Lego kaland 2 (The Lego Movie 2: The Second Part), amerikai-dán-norvég animációs film, 2019
Még nincs értékelve