Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Menekülés Bangladesből

Phillip Jeffries | archív | 2020.07.30. |
film, filmajánló, mozi
Menekülés Bangladesből
Sam Hargrave egykori kaszkadőrből lett rendező most elkészítette a Netflixnek a nem túl fantáziadús címűre keresztelt Kimenekítés című filmet. Láttunk már hasonlót? Igen. Ez probléma? Nem feltétlenül. Aki nagy elvárásokat fűz ehhez a zsánerfilmhez, sajnos csalódni fog, de a nem szakavatott nézőknek szerencsére nem kell aggódniuk: a Kimenekítés egy meglepően szórakoztató karanténfilm, és bőven megállja a helyét a kategóriáján belül.
A film igyekszik egy kicsit mégis változtatni a szokásos „megmentjük a fontos kormányembert, nehogy vége legyen a világnak” történeten, így a helyszín nem más, mint Banglades, és ezúttal egy drogbáró fiát kell kimenekítenie a rendkívül edzett – és nem mellesleg zsoldos – Tyler Rake-nek. Ehhez azonban a rivális gengsztereknek is akad néhány szavuk...
A filmre nem igazán jellemző az autentikusság, sajnos érzelmes és zúzós akar lenni egyszerre, ami többnyire az érzelmi csúcspont elérésének rovására megy. Ám, ezt ellenpontozandó, remekül koreografáltak az erőszakos és akciódús jelenetek. A karakterek kissé sablonosak, és nem is nagyon kapunk róluk több információt a minimálisnál, így nem fognak a szívünkhöz nőni különösebben, a film pedig nem lesz több egyszerű műfaji alkotásnál, amely ugyan nem fogja megváltani a világot, és számos helyen bele lehet kötni, de a tökössége és az intenzitása elviszi a hátán. Érdekesség, hogy a marveles Anthony és Joe Russo producerekként járultak hozzá a filmhez – ez sok helyen meg is látszik.
 
Tyler Rake: A kimenekítés (Extraction), amerikai akciófilm, thriller, 116 perc, 2020
Még nincs értékelve