Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mindenki pótolható! Tényleg?

Berényi Miklós és a hozzá hasonlóan kiírt meghatározó sorozatkarakterek

Bogáth Patrik | Profimédia-Red Dot | 2020.03.23. |
sorozatok
Mindenki pótolható! Tényleg?
Vannak dolgok, amelyek elválaszthatatlanul összetartoznak. A whiskey és a jég, Hollywood és a filmek, a foci és a sör, Lionel Messi és a Barcelona mindig kéz a kézben járnak. A tévésorozatok most következő fő karaktereiről is azt hittük, hogy nem lehet elképzelni nélkülük a folytatást, mégis kiírták őket a történetből. Utólag persze a legtöbb esetben kiderült, hogy ez nem volt túl jó húzás.
Berényi Miklós
Létezhet Barátok közt Berényi Miklós nélkül? Sokáig olyannak tűnt ez a kérdés, mintha a Dallast kellett volna elképzelnünk Jockey Ewing nélkül vagy a Tom és Jerryt a minden hájjal megkent macska nélkül. Lehetetlen. Most azonban a Barátok közt stábja bizonyíthatja a Nike híres szlogenjét: „Impossible is nothing”. 1998 októberében mutatkozott be az RTL Klub sorozata, amely a napi egy-másfél milliós nézettségével tarolt, de Berényi Miklósról még az is hallott, aki soha nem nézte a Mátyás király téren gabalyodó szálakat. Az elmúlt 21 évben a Szőke Zoltán által megformált karakterből fogalom vált, ő lett a sokszor gátlástalan rosszfiú, akiért mégis rajongani lehet. Egy ideje azonban már egy, az agyában keletkezett vérrög kínozta fejfájásokkal, ami miatt a színészt saját kérésére kiírták a sorozatból. Szőke már a nyáron befejezte a forgatásokat, stábebéddel búcsúztatták. Hogy mi marad utána? A Barátok közt 21 év után lekerült a főműsoridőről az RTL Klubon. Véletlen? Aligha… 
 
Presztízs MagazinFrank Underwood
Azzal indult a Kártyavár című sorozat 2013-ban, hogy Frank Underwood közvetlenül a kamerába nézve, a szerepéből kiszólva a nézőkhöz beszélt. Ez rendszeresen visszatérő elem volt a sorozatban, ami jól érzékeltette, hogy mennyire Kevin Spacey karakterére épült a produkció. Frank Underwood bosszút forralt, amiért nem kapta meg az Egyesült Államok külügyminiszteri posztját, és ebből az alaphelyzetből kísérhettük végig az izgalmas politikai drámában, ahogyan kegyetlen manipulációkat is bevetve megszerzi magának a hatalmat, és beköltözik a Fehér Házba. Aztán az élet közbeszólt: Kevin Spacey-t szexuális zaklatással vádolták meg, amiért a sorozatot futtató Netflix azonnal megszakított vele minden kapcsolatot, nem törődve azzal, hogy ennek milyen hatása lesz az addig hasító szériára. Frank Underwood elnök meghalt, nélküle pedig már csak egy évadot élt meg a sorozat, aztán összeomlott. Mint egy kártyavár… 
 
Presztízs MagazinCharlie Harper
Évekig a világ legjobban fizetett tévés színésze volt Charlie Sheen a Két pasi meg egy kicsi húzóneveként, a csúcson 1,8 millió dollárt kapott minden egyes epizódért. Nem véletlen az óriási összeg, a vígjátéksorozat meghódította az egész világot azzal, ahogyan a gazdag, részeges, nőcsábász zeneszerző Charlie Harper és szerencsétlen, legatyásodott, elvált testvére együttélését bemutatta. Csakhogy a nyolcadik évadra olyan súlyossá váltak Charlie Sheen drogproblémái, hogy az már a sorozat gyártását akadályozta, ugyanis többször beszámíthatatlan állapotban jelent meg a színész a forgatásokon. A vége az lett, hogy kirúgták, Charlie Harper karaktere egy szikláról lehajtott az autójával, így vesztette életét. A malibui házába egy milliárdos techguru költözött be, akit Ashton Kutcher alakított. Vele még négy további évadig sikerült életben tartani a komédiát, bár sokak szemében elveszítette az igazi varázsát Charlie Sheen nélkül.
 
Presztízs MagazinMichael Scott
Több mint 200 részt megélt az áldokumentumsorozat, amelyben egy óriás papírvállalati cég, a Dunder Mifflin Scranton városi kirendeltségének mindennapjaiba kukkanthatunk bele, ahol kiderül, hogy unaloműzés céljából a kollégák állandó megviccelése elég jó móka. A többek közt a 40 éves szűzből és az Őrült, dilis szerelemből ismert Steve Carell alakította a főnököt, Michael Scottot, aki a világ legjobb főnökének képzelte magát, de valójában csak idegesített mindenkit. Ismerős a típus…? A viccet félretéve, Carell karaktere és humora vitte a sorozatot, amely 90 százalékban rá épült, ám hét év után, ahogy lejárt a szerződése, a távozás mellett döntött. A sztori szerint Michael eljegyezte a barátnőjét, akivel Coloradóba költözött, hogy gondozzák az idős szülőket, így ott kellett hagynia az irodát. Nélküle viszont nem működött a sorozat, amely a kilencedik évaddal ért véget.
 
Presztízs MagazinMike Flaherty
Magyarországon két névvel is futott a Spin City, előbb Kerge városként, majd Káoszházaként találkozhattak vele a nézők. A vígjáték helyszíne New York polgármesteri hivatala volt, a fő karakter pedig a főpolgármester-helyettes, Mike Flaherty, akit Michael J. Fox alakított. 1998-ban azonban Parkinson-kórt diagnosztizáltak a színésznél, és miután két évvel később rosszabbra fordult az állapota, bejelentették, hogy távozik a sorozatból. Úgy írták ki a történetből, hogy a polgármester belekeveredett egy maffiaügybe, és helyette Mike vitte el a balhét, aki ezután Washingtonba költözött, és környezetvédelmi lobbistaként egy szenátornak kezdett dolgozni. A sorozat ezután átalakult, New York helyett Los Angelesben folytatódott az ottani polgármester-helyettes köré épülve, akit Charlie Sheen formált meg.
 
Presztízs MagazinDr. John Michael Dorian
Az orvosos sorozatok mindig nagyon népszerűek voltak, de a Dokik más úton lett sikeres: ebben nem a drámát mutatták be, mint a Vészhelyzetben, és nem is az intrika játszotta a főszerepet, mint A Grace klinikában, hanem viccet csináltak a kórház mindennapjaiból. Mindezt a rezidensként kezdő Dr. John Michael Dorian, azaz JD szemüvegén keresztül élhettük át, aki nemcsak főszereplője, hanem narrátora, történetmesélője is volt a sorozatnak. Csakhogy a nyolcadik évad után az őt megtestesítő Zach Braff nem vállalt újabb teljes évadot, így a kilencedikben csak hat epizódban játszott a már más szereplőkre fókuszáló sorozatban. Ennek így nem volt akkora sikere, ezért az évad végén be is fejezték a vígjátékot.
 
 
 
Presztízs MagazinJeremy Clarkson
A világ legnézettebb autós műsora a Top Gear, amely már 27 évadot és több mint 200 részt megélt. A 2001-es újraindulása után vált igazán népszerűvé, amit nagyban frontemberének, Jeremy Clarksonnak köszönhetett. Csakhogy őt a BBC 2015-ben kirúgta, miután fizikai erőszakot alkalmazott az egyik munkatárssal szemben, akit ráadásul minősíthetetlen szavakkal is illetett. A botrány után Clarkson két műsorvezető társa, Richard Hammond és James May is felállt, így a Top Geart új alapokra kellett helyezni. Az új főszereplő a Jóbarátokban Joey Tribbianiként világhírűvé váló Matt LeBlanc lett, aki tavaly szintén távozott, de ennek okait nem hozták nyilvánosságra a felek. Mindenesetre a Top Gear ezt is túlélte, és a mai napig fut a BBC műsorán.
 
Még nincs értékelve