Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Műkincsek titkai

R. Szabó Zsuzsa | archív | 2018.03.11. |
filmajánló
Műkincsek titkai
Raffaello, olyan festőfejedelem volt, akinek a természet is félte hatalmát. Személyéhez, alkotói géniuszához, textúráihoz, alakjaihoz, kompozícióihoz kerülhetünk most közel. A művészet templomai című, idén ötödik évadjába lépő ismeretterjesztő mozifilmsorozat következő epizódja ugyanis a művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.
A lélegzetelállító képsorok a reneszánsz legnagyobb festőzsenijének alkotói eljárásaihoz is közel viszik a katarzisra vágyó befogadót. A művészeti mozifilmben harmincnyolc Raffaello-mű és további hat, általa inspirált alkotás kerül bemutatásra, többek között az urbinói Raffaello-ház, a firenzei Uffizi-képtár és a Vatikáni Múzeum műkincseiből válogatva. 
Az athéni iskola című remekművet is mélyrehatóan tanulmányozhatjuk, ezen a monumentális kompozíción a festő magát is elrejtette. A csodálatra méltó alkotásokat közelről, titkokat felfejtve tekinthetjük meg, miközben szakértők műelemző gondolataival is gazdagíthatjuk művészettörténeti ismereteinket.
 
Raffaello – A festőfejedelem 3D – A művészet templomai sorozat, olasz ismeretterjesztő film (3D), 90 perc, 2017 magyar nyelven.
Még nincs értékelve