Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nagy lépés

Phillip Jeffries | archív | 2019.02.18. |
filmajánló, mozi
Nagy lépés
A Neil Armstrong életét feldolgozó film rengeteg helyen elcsúszhatott volna (akár csak maga a holdra szállás és az űrprogram), de mégsem így történt: sokat vállalt és sokat mert, végül utat talált az ember szívéhez.
A film főszereplője a Ryan Gosling által alakított Armstrong, aki látszólag egy végletekig elkötelezett, érzelmektől mentes amerikai. A családját, saját egészségét, sőt az egész életét arra tette fel, hogy beültessék egy kapszulába, elképzelhetetlen erejű gyorsulással kilőjék a kozmoszba, hogy aztán ott egy ismeretlen égitest felszínére léphessen, az emberiség történetében először. Az utazás során azonban szép lassan kiderül, hogy sokkal nagyobb veszteségek érték élete során, mint azt el tudnánk képzelni.
A film James R. Hansen könyvéből készült és Damien Chazelle (Whiplash, Kaliforniai álom) rendezte, melynek köszönhetően a dráma szívbe markolóan pontosan és hatásosan mutatja be Armstrong küzdelmét, aki a holdra szállás óriási horderejű küldetésének elvállalásával kívánta feldolgozni azt a traumát, ami őt és családját érte. Képileg és zeneileg is kifogástalan egyedülálló alkotás, amit mindenképp moziban érdemes megnézni.
 
Az első ember (First Man), amerikai életrajzi dráma, 2018
Még nincs értékelve