Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nagy zűr Dél-Koreában

Phillip Jeffries | archív | 2020.05.24. |
film, filmajánló, mozi
Nagy zűr Dél-Koreában
Bong Joon-ho dél-koreai rendező tíz év után egy remek filmmel tért vissza a mozi világába. Ahogy azt előző munkái (A gazdatest, Snowpiercer, Okja) kapcsán megszokhattuk, nem szokványos drámai vígjátékkal van dolgunk, mely osztálybéli különbségeken keresztül szemléli napjaink gazdasági helyzetét.
Az Élősködők egy szegény családról szól, akik szörnyű anyagi helyzetük ellenére is igyekeznek nélkülözésmentesen élni, ám a négytagú család tagjai egytől egyig semmirekellő figurák. Pizzás dobozokat hajtogatnak és lopják a szomszéd internetét. Minden lehetőséget megragadnak, hogy kihozzák a maximumot sürgő-forgó életükből és meg tudjanak élni a körülményeik ellenére. Kim Ki-woo-t, a fiatalabb testvért meglátogatja egy kedves barátja és lehetőséget ad neki, hogy egy gazdag lánynak tartson angol órákat, míg ő elutazik. Gyors papírhamisítás, és már indul is az új munkahelyére.
A piszkos akció működik, és a történet előrehaladtával nő a hazugságok száma is, mígnem az egész család be nem férkőzik a gazdag környezetbe, kitúrva onnan a személyzet korábbi tagjait. És ez még csak a kezdet! A rendhagyó mese méltó a zseniálisnak tartott rendezőhöz, igazán emlékezetesre sikeredett: szórakoztató, mégis sokatmondó, elgondoltatja nézőjét a huszonegyedik század társadalmáról.
 
Élősködők (Parasite), dél-koreai dráma, 2019
 
Még nincs értékelve