Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

TeFail

Phillip Jeffries | archív | 2020.08.04. |
film, filmajánló, mozi
TeFail
Olvasott már valaha John Grisham-regényt, vagy esetleg látott akár egyetlen tárgyalótermi drámát? Ha igen, és még tetszett is, akkor ideje leülni és megnézni a Sötét vizeken című filmet, melyet Todd Haynes rendezett – most úgyis van rá idő dögivel! Haynes legújabb mozijának alapja egy nagy port kavart New York Times-cikk, amely sajnos igaz, és igen aktuális történetet mesél el.
A főszereplő Robert Bilott (Mark Ruffalo) neves ügyvéd, aki vegyipari cégek védelmére szakosodott. Egy nap egy gazda, Wilbur Tennant (Bill Camp) állít be hozzá, mivel Bilott nagymamája hozzá küldi segítségért. Egy vidéki kisvárosban az állatok tömegesen pusztulnak el, valószínűleg az ivóvíz szennyezettsége miatt. Bilott nyomozásba kezd, amely során szörnyű titkokra derül fény: ahogy egyre mélyebbre ás a nyúl üregében, rájön, hogy a DuPont óriásvállalat olyan anyagot használ termékei előállítása során, amely nem csak az állatokra, de az emberekre is rendkívül káros. A céget szinte képtelenség legyőzni, hiszen ők nem hibák a rendszerben, hanem ők maguk a rendszer, rengeteg pénzzel és befolyással. Bilott azonban nem adja fel…
A Sötét vizeken remekül megírt és kiválóan megrendezett, gondolatébresztő alkotás, amely olyan problémára irányítja rá a figyelmünket, ami mellett nem szabad csak úgy elmennünk. 
 
Sötét vizeken (Dark Waters), amerikai életrajzi dráma, történelmi film, 126 perc, 2019
Még nincs értékelve