Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Törékeny mese

Phillip Jeffries | archív | 2019.05.14. |
film, filmajánló, mozi
Törékeny mese
M. Night Shyamalan filmjei egyszerre tudnak zseniálisak (Hatodik Érzék, Sebezhetetlen, Jelek) és szörnyen kínosak (Utolsó Léghajlító, Föld Után, Az Esemény) lenni. 2016-os visszatérése a Széttörve cíművel szerencsére a jobb műveinek fenntartott tábort színesítette, így amikor kiderült, hogy a film a Sebezhetetlen univerzumában játszódik, mi több, 2019 elején érkezik hozzá a folytatás, mind újra elkezdtünk hinni Shyamalanban. De vajon jól tettük?
A 23 személyiséggel rendelkező Kevin (James McAvoy) egy éve tartja rettegésben Philadelphia lakosságát: fiatal lányokat rabol el, akiket aztán a Szörny nevű énje megöl és meg is csonkít. A rendőrség mellett vadászik rá a titokzatos önbíráskodó, Oltalmazó (Bruce Willis), akinek végre sikerül a sorozatgyilkos nyomára lelnie. Összecsapásukat azonban a rendőrség megjelenése szakítja félbe, amely letartóztatja, és egy elmegyógyintézetbe szállítja őket, ahol nem más várja őket, mint Elijah Price, alias „Mr. Üveg” (Samuel L. Jackson).
Amit nem lehet elvitatni a filmtől, az az, hogy minden percén érződik Shyamalan szeretete és lelkesedése: csak úgy száguldanak a grandiózus és merész ötletek, melyekben ugyan ott van a trendkövető és -törő igyekezet, de a szájbarágós rendezés és a cselekménybéli hiányosságok rontanak az összképen. Thriller/horror rajongóknak egy nézést azonban mindenképp megérhet a trilógia záró darabja!
 
Üveg (Glass), amerikai thriller, 2019
Még nincs értékelve