Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Úton az Oscarért

Phillip Jeffries | archív | 2019.06.18. |
film, filmajánló, mozi
Úton az Oscarért
A Zöld könyv kapcsán – főleg, hogy megkapta a legjobb filmért járó Oscar-díjat – kevesen foglalkoznak magával a történet mondanivalójával. E helyett sajnos az egyik főszereplő, Viggo Mortensen felelőtlen nyilatkozatai vagy Peter Farrelly (rendező) péniszpoénja, tweetjei sokkal több figyelmet kaptak, ami rendkívül elkeserítő, mivel a film egy igazi kincs, a mai reboot és remake lázban égő hollywoodi palettán.
Főszereplőnk, Tony Vallelonga (Viggo Mortensen), enyhén rasszista kidobóember, akit jó néhányszor megpróbált már bekebelezni a bűnözés, de ő mindig maradt az apró csínytevéseknél. Mikor feltűnik egy sofőrmeló, melynek keretében Don Shirley-t, az afroamerikai zongoristát (Mahershala Ali) kell turnéztatni néhány déli államban (ahol a 60-as évek révén még erőteljes a faji megkülönböztetés), hezitálás nélkül elvállalja, mondván, nincs veszítenivalója. A hosszú út során Tony kénytelen szembeszállni saját korlátaival és előítéleteivel…
Lenyűgözően szép mese, melynek láttán óhatatlanul olyan filmek juthatnak eszünkbe, mint az Életrevalók vagy az Esőember. Örökérvényű igazságokat fogalmaz meg az emberi természet abszurditásáról, az életről és a szeretetről, mindezt remek színészek tálalásában. Kár lenne bárkinek is kihagyni!
 
Zöld könyv – Útmutató az élethez (Green Book), amerikai dráma, 2018
Még nincs értékelve