Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Egészségünkre! Egészségünkre? Vodka Csernobilból!

Összeállította. B.P. | Pixabay | 2020.01.30. |
Csernobil, vodka
Egészségünkre! Egészségünkre? Vodka Csernobilból!
Kihasználva az egyik legszörnyűbb nukleáris baleset iránti fokozott érdeklődést, a gyártók bemutatták az Atomikot, a világ első vodkáját, amelyet desztillált, a csernobili katasztrófaövezetből származó gabonafélékből készítettek.
Az Atomik (neve) félrevezető lehet, de a készítők szándéka pozitív. Gennagyij Laptyev, az ukrán Hidrometeorológiai Intézet tudósa, a csernobili vállalat társalapítója szerint a katasztrófahelyen elhagyott föld felhasználása elősegíti a környező térség számára a gazdasági fellendülést: – Különféle módokon használhatjuk a területet, előállíthatunk valami olyat, amely teljesen mentes lesz a radioaktivitástól.
A Chernobyl Spirit Company azért választotta a vodkát, mert a szennyezett radioaktív összetevők a desztillációs folyamat során teljesen megtisztulnak. Jim Smith, Ph.D., a Portsmouthi Egyetem környezettudományi professzora, aki szintén társtulajdonos, elmondta, hogy az Atomik „nem radioaktívabb”, mint bármely más vodka, fogyasztásakor nincs mitől tartani.
A desztillátorok a csernobili víztartó réteg vízéből és enyhén szennyezett rozsmagból készítették az italt, amit elküldtek a Southampton Egyetem laboratóriumába, hogy megbizonyosodjanak arról, tartalmaz-e radioaktív szennyező anyagokat, amelyek még mindig nem biztonságosak. – Minden a határérték alatt volt – mondta el Smith.
Aki kíváncsi a csernobili vodka ízére, annak még várnia kell: noha év végéig 500 palack előállítását remélik, jelenleg – csak egy palack létezik…
Még nincs értékelve