Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Elindult a III. Nemzetek Sajtversenye

sajtóanyag | sajtófotó | 2015.08.25. |
Elindult a III. Nemzetek Sajtversenye
17 ország, köztük hazánk legfinomabb sajtjai csapnak össze a III. Nemzetek Sajtversenyén, ahol a díszvendég ezúttal egészen a tengeren túlról érkezett.
Idén már harmadik alkalommal szállnak versenybe Európa és a világ legfinomabb sajtjai azért, hogy elnyerjék a közönség ízlését. A 17 versenyző ország sajtjai közül a közönség választhatja ki a győztest, akit szeptember 13-án, a Budavári Borfesztiválon avatnak majd fel. 
A sajtimádók hazánk különleges csemegéje mellett megkóstolhatják a vendég Egyesült Államok, Ausztria, Görögország, Dánia, Svájc, Portugália, Olaszország, Franciaország, Hollandia, Belgium, Németország, Csehország, Észtország, Írország, Spanyolország és Nagy-Britannia kedvenc sajtját is.  
Presztízs Magazin„2013-ban jött az ötlet, hogy elindítjuk a versenyt. Az igazi célunk az volt, hogy növeljük a magyarok ismeretét a sajtokról, mert itthon 80%-ban a trappista sajtot ismerik és használják az emberek, pedig jó lenne, ha megtudnák, milyen különlegességek vannak még a világban. Ezért jött az ötlet, hogy egy játékos versenyt hirdetünk az interneten, ahol nem szakmai zsűri, hanem maguk a vásárlók és a sajtfogyasztók szavazhatnak azokra a termékekre, amik szerintük a legfinomabbak. Így az országok népszerűsíthetik a sajtjaikat, közben pedig az emberek is megismerkednek a legjobb minőségű finomságokkal. Azt látjuk, hogy egyre többen szavaznak szívesen, és egyre több ország vállalja örömmel a felkérést, hogy benevezzék valamelyik sajtkülönlegességüket. Az a célunk, hogy jövőre már az összes európai ország részt vegyen” – mondta Gábossy Ádám, a rendező SZEGA Foods Kft. ügyvezetője.
Hazánk egy különleges sajttal, a Paterrel indult idén a versenyen, melyet a Magyaralmási Tejüzemben készítenek hagyományos eljárásokkal. A tehéntejből készült sajt a különleges kézműves eljárásnak és a teljesen természetes alapanyagainak köszönheti egyedülálló ízét, mellyel tökéletesen passzol a magyaros ételekhez, a süteményekhez és a vegetáriánus fogásokhoz is. 
A III. Nemzetek Sajtversenyének nevezőit már meg most meg lehet kóstolni a Budagyöngye Bevásárlóközpontban, valamint szeptember 13-án a Budavári Borfesztiválon, ahol a győztest is kihirdetik. Addig azonban érdemes az interneten, a www.nemzeteksajtversenye.hu címen szavazni a legfinomabb sajtokra, hiszen nem csak a győztes ország nyer, de értékes ajándékokat is sorsolnak a szavazók között.
 
Még nincs értékelve