Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Főzzük meg a nőket!

László Nicole | Profimédia-Red Dot | 2018.10.12. |
gasztro, gasztronómia
Főzzük meg a nőket!
Én nem vagyok egy kékharisnyás szüfrazsett, de azért úgy gondolom, hogy bár nagyanyáink imitt-amott túlvívták az emancipációt, ám a háztartás körüli teendőkre és a munkamegosztásra fájóan nem gondoltak. Egyetlen terület adódott a közelmúltban, ahol a teremtés koronázatlan királyai elkezdtek otthonosabban mozogni, ez pedig a konyha. Kialakult az elmélet, mely szerint főzni jó, főzni macsós, ráadásul derengett nekik valami mondás, mely szerint a férfiakhoz a hasukon keresztül vezet az út, és mivel ez helyrajzilag hozzávetőleg megegyezett azzal, ahová ők szeretnének eljutni a nőknél, ezért belecsaptak a főzésbe, hogy megfőzhessenek bennünket. Mi pedig értékeljük a szándékot, egyik-másik férfiember pedig valóban parádés műremekeket készít. Így aztán nagyvonalúan nem (nagyon) teszünk említést a konyhában okozott armageddon láttán, amikor kiderül, hogy egy szimpla kis omletthez nemcsak a szépszámú konyhafelszerelés valamennyi edényét össze lehetett koszolni, de még azt is, amelynek létezéséről sem tudtunk.
Megkérdeztünk néhány ismertebb sármőrt, hogy mivel kápráztat el, ha le akar minket főzni a lábunkról.
Gönczi Gábor a Smile zenekar trubadúrja, és a Tényekben a hírek szerelmese. Ő a lazac mellett tette le a voksát, mert szerinte az annyira könnyed, izgalmas és különleges, hogy éppen méltó a női nemhez. Speciel nálam nyert ügye lenne, mert a lazac rebellis, árral szemben úszó lelkületében pedánsan magamra ismerek, de igazuk is van a kis pikkelyeseknek, hiszen szemben kell úszni az árral, ha el akarunk érni a forráshoz! Mellé rizst és pikánsan ízesített párolt zöldséget fundált ki, melyektől a testesebb, omega-3 vitaminban nagyhatalom lazac megtartja a könnyed fogás jellegét, sőt egy kis citrommal még rá is tudunk segíteni. Hozzá Figulától egy 2017-es balatonfüredi rozét ajánl párás falú, szépen csillogó pohárból. Hmmm, nagyon laza(c) ...
 
Presztízs MagazinRakonczai Imre a fekete és csontszínű billentyűk maestrója, a ritmusok és az éjszaka császára, akinek a jelenléte biztosíték arra, hogy a hangulat nem egyszerűen a tetőfokára hág, de eléri a sztratoszférát is. Ha bedobja a nézését és a járását, szinte már azonnal nyert ügye van a gyengébbik nemnél, így nem szükséges különösebb konyhai erőfeszítéseket tennie, hogy lefogjon egy-egy g-mollt a nőknél zongora nélkül is. Ő a könnyed tonhalsalátára esküszik. Endívián és római salátán ágyaz meg a tonhalnak és szardellának, minden egyéb elem a tartalmát tekintve kérdőre vont hűtőszekrény kérdése, de alkalmasint jól mutat benne a koktélparadicsom, a hamvasan ártatlan mozzarella, a keménytojás és a fekete olajbogyó. Ízesítését tekintve a só és a bors dominál, de pikánssá tudja tenni némi csili is, ha az ember nem bánja, hogy nem csupán a saláta, na meg a megjegyzései lesznek tőle csípősek, hanem a nyelve is. Egy palack Bárdos-féle sauvignon blanc-t vagy egy Bottega Soave Cassicót verjünk csapra hozzá!
 
Presztízs MagazinZsidró Tamás a figarók gyöngye, a város egyik legismertebb Gedeon bácsija, de azt csak a kivételezettek tudják, hogy a kezében ugyanolyan otthonosan mozog a fakanál, mint az olló. Olyan ízvirtuóz csodák kerülnek ki a keze alól, hogy a nők jelentős része pironkodva szégyenkezhet mellette a konyhában. Ezúttal az epres panna cottájának receptjébe engedett bepillantást, amelyik a fegyverarzenáljának egyik bombabiztos, sikerre született darabja. Klasszikus módon elkeveri a tejet, tejszínt, némi cukrot és a zselatint, de ő még a top három afrodiziákum közé sorolt eperrel is emeli a tétet, sőt tojásfehérjével, tejszínnel és egy kis óóóó, Mr. Alkohollal borhabot is készít hozzá. Csak előre tervezett elkápráztatásra ajánljuk, mivel nagyjából egy napot pihennie kell a hűtőben, mielőtt bevethető, de a hatás garantált: szem nem marad tőle szárazon. Ha minimális kockázatot sem akarunk vállalni, akkor hűtsünk be mellé egy kis proseccót vagy pezsgőt. Tamás megalkotta, az Úr megáldotta, Kata elfogyasztotta, akinek nem jutott, az csak szomorúan suttogta: panna cotta, panna...
 
Presztízs MagazinÁrpa Attila színész, producer, gyártásvezető, forgatókönyvíró, egyszóval egy multifunkcionális fenegyerek a filmezés útvesztőjében, de ír könyvet, együtt vonyít a farkasokkal az amerikai fociban, és a fakanál sem testidegen tőle, ezt már többször bebizonyította. Ezúttal kicsit filozofálgatós hangulatában csíptem fülön, mikor éppen arról elmélkedett, hogy a filmezés és a főzés miért szerepel egyszerre kiemelt helyen a csacsi kis szívében. Szerinte sok közös van a filmkészítésben és a főzésben, nem csupán a kezdőbetűk. Számára mindkettő kihívás, alkotás, de cseppet sem munka, százszor inkább kikapcsolódás, ahol a szerepek ugyanolyan pontosan le vannak osztva – még ha nem is az erre szakosodott díványon –, temérdek a párhuzam a két tevékenység között. A főzés forgatókönyve a recept, főszereplői az alkotóelemek, rendezője az elkövető maga, a közönség pedig az elfogyasztója, akik bár nem váltottak jegyet, de mindkettő az elismerésért készült. Legyen az egy elégedett arc az üres tányér felett, vagy zajos vastaps a premieren, a legmerészebb reményeket meghaladó nézőszám, vagy egyenesen egy Oscar. Mindkét területen nagy szerepet játszik az ízlés, amely eldönti, hogy egy súlytalan vígjáték – azaz könnyed saláta –, egy brutál dózis tomahawk steak – tehát egy pulzuspörgető krimi – vagy pedig egy buja créme brulée – azaz, mondjuk, egy felnőttfilm – irányába induljunk el. Attila úgy főz, ahogy filmet készít: merészen, kreatívan és sokkoló váratlansággal. Mindössze egyetlen, ámbár jelentős különbséget fedezett fel a film és a főzés között: négy aprócska nullát az előállítási költség rovatban. Akkor hát csapó, és action!
Még nincs értékelve