Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Főzzük meg a nőket! Csáptör túúú

László Nicole | Profimédia-Red Dot | 2018.11.20. |
gasztronómia
Főzzük meg a nőket! Csáptör túúú
Nem vagyok egy kék harisnyás szüfrazsett, de mégis úgy gondolom, hogy bár nagyanyáink imitt-amott túlvívták az emancipációt, ám a háztartás körüli teendőkre és a munkamegosztásra fájóan nem gondoltak. Egyetlen terület adódott a közelmúltban, ahol a teremtés koronázatlan királyai elkezdtek otthonosabban mozogni, ez pedig a konyha. Kialakult az elmélet, amely szerint főzni jó, főzni macsós, ráadásul derengett nekik valami mondás, mely szerint a férfiakhoz a gyomrukon keresztül vezet az út, és mivel ez helyrajzilag hozzávetőleg stimmelt ahhoz képest, ahová ők szeretnének eljutni a nőknél, így belecsaptak a főzésbe, hogy megfőzhessenek minket. Mi pedig értékeljük a szándékot, ráadásul egyik-másik férfiember pedig már valóban parádés műremekeket készít, így aztán nagyvonalúan nem (nagyon) teszünk említést a konyhában okozott armageddon láttán, mikor is kiderül, hogy egy szimpla kis omletthez a szépszámú konyhafelszerelés minden darabját össze lehetett koszolni, sőt még azt is, amelyiknek a létezéséről sem tudtunk. Megkérdeztünk néhány ismertebb sármőrt, hogy mivel kápráztat el, ha le akar minket főzni a lábunkról. Mivel jó néhányan vannak olyanok, akik egyetértenek Orson Wellesszel – aki szerint a három legelviselhetetlenebb jelensége az életnek az ihatatlanul forró kávé, a langyos pezsgő és a hideg nők –, jöjjön hát néhány kulisszatitok, hogy ki mivel forrósítja fel az elvileg gyengébbik nemet.
A húsimádó
 
Kovács Lázár az egyik legismertebb hazai séf, akit különböző tévéműsorokban számtalanszor láthattunk. Még a képernyőn keresztül is érezhető az az elképesztő és irigylésre méltó pozitív kisugárzás, lendület és vehemencia, amivel a mindennapjait éli. Energiájával komplett településeket lehetne kivilágítani, arcát nem is tudnánk mosoly nélkül elképzelni, sőt nekem erős a gyanúm, hogy Paks legalább egyik reaktora rá van kötve egyenesben, és az működteti ezt a végtelenül szerethető perpetuum mobilét. Egy ideje Marbellán, a (talán) legnépszerűbb spanyolországi üdülőhelyen kápráztatja el a nagyérdeműt, a Posidonia Banus étteremben. Szerinte nem csupán a borhoz, de manapság a húshoz értés is presztízskérdés (!) kell legyen egy magára valamit is adó férfiember számára. Egy komolyan vehető, nagybetűs Férfi summa cum laude végez hústagozaton, mindent tud származási helyéről, érlelési metódusának fontosságáról. Naná, hogy Lázár ilyen, ezért akár egy afféle húsérlelő hűtő megvételére is bátorít, ami bármilyen agglegénylakás éke lehet bélyeg-gyűjtemény-villantás esetén. Ha pedig mégis inkább maradnánk a szakavatott kezeknél, akkor látogassunk el hozzá Andalúziába, hiszen személyesen is boldogan tart gyorstalpaló tanfolyamot az érdeklődőknek, az ízorgiákra fogékonyaknak. Hogy vigyünk némi magyar virtust a spanyol éjszakába, verjünk csapra hozzá egy üveg Faluhely bikavért a Bodri pincészettől. Hasta la vista, baby!
 
Csak egészségesen!
 
Presztízs MagazinGarami Gábor rádiós műsorvezető és ritmusmegszállott zenész, aki ütemre lép, ütemre dobban a szíve, rebben a szempillája. Potyautas című műsorában is sokan stoppolják le autóját és nyitják meg csacsi kis szívüket az anyósülésen, de legtöbbünk életébe mégis a rádió hullámhosszán keresztül szivárog be, vagy esetleg táncoltuk már szét a cipőnket olyan zenés-táncos mulatságon, ahol az ő zenekara játszotta a talpalávalót. Dobverőt habverőre nem szívesen cserél, és imént említett Lázárunk mellett a hús frontján is kontrasztos az ellenpontozás, mivel Gábor vélhetőleg egyáltalán nem ért egyet az indiánokkal. A nekik tulajdonított mondás szerint ugyanis a vegetáriánus szó a nyelvükön ügyetlen vadászt jelent. Márpedig Gábor 15 éves kora óta parlagon heverteti a tépésre, marcangolásra alkalmas rágófogait. Vadásznak talán ügyetlen, de a ragadozómentesebb ázsiai, mexikói vagy indiai konyhával tökéletesre fűszerezi az életét. Előttem is elhúzta a mézesmadzagot az egyik indiai kedvencével, a pikánsan fűszeres, Popeye kedvence-spenótban készült házi sajttal, amelyhez köretként rizst, teljes kiőrlésű indiai kenyeret és friss, kevert salátát álmodott meg. Mellé egy Bárdos pincészetben nevelkedett 2017-es Sauvignon blanc-t fundáltunk ki, vagy legalábbis én, mert Gábor nem iszik alkoholt. Ez a fiú kész főnyeremény, és egyetlen káros tulajdonsága sincs. Szegény!
 
Csak lazán!
 
Presztízs MagazinHerendi Gábor nevét még leírni is csak végtelen lelkesedéssel tudom kis fiktív csillagszórókkal a betűk körül. A 2002-es Valami Amerika óta elkötelezett követője vagyok a fogászból lett Balázs Béla-díjas filmrendezőnek és producernek, akinek ez a filmje a frissebb részeivel együtt örök darabja a családi mozizásoknak, hiszen időről időre újabb családtag nő bele és nézi ronggyá, míg már ő is kívülről idéz belőle teljes részeket. Kalapot emelésre ösztönző a sokszínűsége, ahogy mindig egy-egy újabb oldalát csillantja meg tetraéderesen sokoldalú tehetségének a felszínes szórakoztatástól a keserédes Magyar vándorig, ami nekem, például, egy tökéletes görbe tükör a széles vásznú egóval bíró magyarság, múltidézés, útkeresés egén. Vagy ott az atomprofi Társas játék, ami miatt már késtem le születésnapi bulit és virrasztottam át éjszakát #csakmégegyrészt #decsakmégegyutolsótnézekmeg metódussal szert téve két gigászi karikára a szemem alatt a kialvatlanságtól másnapra. Na és a Kincsem, a Kincsem, jajj!, amelyikről tényleg csak úgy lehetett kijönni, hogy a hazafiasságot magában még nagyítóval sem találó is a Himnuszt dudorászta hazafelé, és azon elmélkedett, hogy nem lenne badarság lovat tenyészteni, nyereg alatt húst puhítani. Fradista MTK-st ölelgetett, kitört a szépségversenyes világbéke, és valahogy mindenki peckesebben indult haza. Egyszóval kár tagadni, imádom! Olyan nekem, mint a tenger: a látszólag hűvös és nyugodt felszín alatt borzasztó erőket sejtek, pusztítást és alkotást egyaránt. A konyhában is alkotó lény, szabályt nem követő, zabolázatlan: nem használ receptet, csak kreatívan rögtönözve alkot az olasz és az ázsiai konyha ösvényein haladva. Teszi mindezt meglehetős gyakorisággal, mivel a párja szerint is szexis feromonparádé egy férfi ténykedése a konyhában. Ilyenkor ez a helyiség a flörtök és egymást kerülgető, aztán el-elkapó beszélgetések játszótere egy-egy jóféle prosecco vagy egynyárikaland-szerűen könnyed fehérbor mellett. Mindketten az egészséges táplálkozás hívei. Ajánlom is neki, hogy vigyázzon magára! Még temérdek tennivalója van.
 
Még nincs értékelve