Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A szezon nem a vetéssel kezdődik!

Tervezés – a kompromisszumok nélküli fajtaválasztás kulcsa

PR-cikk | archív | 2013.02.07. |
A szezon nem a vetéssel kezdődik!
Január második hétvégéjén háromnapos szakmai konferenciát szervezett a Proventus Trade Kft. üzleti partnerei számára. A rendezvényen – melynek egy sárvári wellness-hotel adott otthont – a BASF, a Limagrain és a Focusynergy Kft. szakemberei osztották meg értékes gondolataikat a résztvevőkkel. Bernáth Tibor, a Proventus Trade Kft. ügyvezetője pedig egy kulcskérdésre, a tervezés fontosságára hívta fel a mezőgazdasági termelők figyelmét.

A BASF 2012-ben sikeres évet zárt. Krasznai Gábor, a cég magyar agrodivíziójának vezetője szerint a mezőgazdaság ma országunkon belül jó helyzetben lévő ágazat, az árak magasak, és úgy gondolják, ez így is marad.

Presztízs Magazin

– A növényvédőszer-piac 2011-ben és 2012-ben jelentősen nőtt nemcsak Magyarországon, hanem Európában, és világszerte is. Minden bizonnyal 2013-ban további növekedés várható. Tervezni kell! Időben el kell kezdeni tárgyalni a kereskedőkkel, hogy a sikeres technológiához szükséges szerek a rendelkezésünkre álljanak – erősítette meg a divízióvezető.
A BASF értékesítő csapata nevében Egresits József számolt be a vállalat munkájának érdekességeiről. Elmondta, hogy a BASF 2011-ben indított egy honlapot a kémiatudomány népszerűsítésére azzal a céllal, hogy segítse a tudományág iránt elhivatottak utánpótlását. A chemgeneration.com elnyerte a 2012. év legnépszerűbb honlapja címet. Még felnőttek számára is érdekes, hiszen a teljes kémiatudomány megtalálható rajta több nyelven. Egresits József rámutatott arra, hogy az agro.basf.hu weboldal értékes mezőgazdasági, meteorológiai és termékinformációkkal, technológiai útmutatókkal szolgál. A gyomvadász.basf.hu pedig a kukoricáról szól, rajta teljes egészében megtalálhatók a BASF gyomokra lebontott gyomirtási javaslatai. Az előadó kitért még a BASF legújabb kísérleteit, fejlesztő technológiáit bemutató tradicionális rendezvényeire is, amelyet Szántóföld Napja elnevezéssel az országban négy helyen, Győrben, Hajdúböszörményben, idén pedig Beleden és Szekszárdon tartanak..
A nyugat-dunántúli régió vezetője, Visi Zoltán a regisztrációs oldalakra hívta fel a figyelmet, majd a cukorrépa és a gabonafélék gyomirtására szolgáló technológiákat mutatta be. - A tangostar.hu oldalon való regisztrációval nagyon kedvező áron szerezhető be a Tango Star, a Clearfield-technológia alappilléréül szolgáló Pulsar® 40 SL, beszerzési lehetőségeit a pulsar40.hu szélesíti. A regisztráció semmilyen vevői elkötelezettséggel nem jár, a cég csupán a termelői igényekről szeretne visszajelzést kapni a piac hatékonyabb kiszolgálása érdekében – mondta.

János Levente, a Focusynergy Kft., az AGROSOLution magyarországi képviselete nevében a termék áldásos hatásait egy kisfilmmel szemléltette.

Presztízs Magazin

Forray Alfréd, a Forratom Kft. szakembere a szén-dioxid trágyázás tudományos hátterét, a szén-dioxidnak a növényekre tett hatását világította meg lebilincselő stílusban. – Ha a növény nem jut elég szén-dioxidhoz, döntenie kell! Az első, hogy lerúgja a bimbót, majd a virágot, ezzel is védve az utódot, a kifejlődött termést. Amikor a kicsi termés bukik le, a kertész már teljesen pánikban van. Amikor például a paradicsom meghozza a nyolcadik fürtjét, de – főleg a korai ültetéseknél – a fény még nem követte ezt, a növénynek nincs elég szénhidrátja. Ilyenkor a gyökérhez juttat kevesebbet. Általánosan elterjedt az a hülyeség, hogy gyökérváltásnak hívják ezt a jelenséget. Ilyen nincs, egyetlen növénynél sem.. Egyszerűen nem jutott neki energia.. – cáfolta Forray Alfréd a szakmában elterjedt tévhitet.
Gyarmati Bálint, a Limagrain kereskedelmi képviselője a cég aktualitásait, vetőmagpiaci újdonságait mutatta be. Előadásának témája volt többek között a vetésterületek alakulása Európában. Magyarországon a kukoricát tekintve 3%-os területnövekedést tapasztaltak. Előrevetítette, hogy az elmúlt év következményeként fajtahiány várható, így kénytelen lesz minden cég újra levenni a polcról, amit nem használt, vagy ami nem volt Magyarországon a köztermesztésben elismerve. Véleménye szerint nagyon gyors szezon lesz. Mindenkit arra biztatott, időben adják le a rendeléseiket, hiszen akkor biztosítható a kompromisszumok nélküli fajtaválasztás lehetősége.
Perczel Péter, a cég ügyviteli vezetője, egy magas rostemészthetőségű silóprogram, illetve a kalászos program felelőse, de egyebek mellett egy magas olajsavas napraforgóval is foglalkozik. A rendezvényen a rostemészthetőség és a tejelő szarvasmarhák többlet tejhozamának összefüggéseit részletezte.

Presztízs Magazin

A BASF a világ legnagyobb vegyipari vállalata. Termelő tevékenységét a fenntarthatóság alapelve szerint szervezi. Arra törekszik, hogy termékeinek a lehető legkisebb negatív hatása legyen az emberre és a környezetre azok teljes életciklusa alatt. Portfóliója az olaj és gázipari termékektől, a vegyi anyagokig, műanyagokig, növényvédő szerekig és speciális kemikáliákig terjed.

Január 15-től június 15-ig tart a Jumbo Turbo kuponakció.. Változatlanul a tavalyi, kedvező áron, dobozonként ötezer forinttal olcsóbban lehet a gyomirtószert beszerezni..

Az AGROSOLution egy ásványokat tartalmazó termék, egyben egy újfajta széndioxid-trágyázási technológia, mely látványos eredményeket produkál. A szert finom permetként a levelekre juttatva, a gázcsere nyílásokon keresztül jut be a növényi szövetbe. Ott a kémiai folyamatok során gáznemű széndioxid képződik. A növény több glükózt és proteint termel, több oxigént ad le. A hatékonyabbá váló fotoszintézis hatására erősebb gyökérzet, nagyobb szár- és levéltömeg fejlődik, ami jobb tápanyagfelvételt, eredményesebb vízfelhasználást biztosít, végeredményben életerősebb növények képződnek. A siker kulcsa a korai kijuttatás, melyre a növény 2-4 leveles stádiumában van szükség, majd kultúrától függően további 1-3 alkalommal a kijuttatás megismétlésére.

Presztízs Magazin

A Group Limagrain Holding a világ negyedik legnagyobb vetőmagcége és egyben Európa legnagyobb nem vegyipari konszern tulajdonában lévő vetőmag előállítója. A vállalatóriás a jobb fenntarthatóság érdekében kötelezte el magát. Vállalati filozófiájának homlokterében az innováció és a hatékonyabb szabályozás áll. A Limagrain csoport tevékenységének négy fő alappillére a szántóföldi vetőmag-, a zöldség vetőmag-nemesítés és forgalmazás, a kertészet és az élelmiszeripar. Termékei között megtalálható a kukorica, napraforgó, őszi káposztarepce, búza, árpa és borsó. Az LG a Limagrain Csoport olyan történelmi és stratégiai márkajelzése, amely a szántóföldi növények fejlesztésének szenteli munkáját, ezzel, az LG márkajelzéssel képviselteti magát Magyarországon a Limagrain.

Proventus Trade Kft.
2943 Tárkány, Belmajor 3.
Postacím: 2943 Bábolna, Pf. 50.
Tel.: 34/368-658, 34/568-018.

 

Átlag: 4