Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Állattartó telepek korszerűsítése: 40 milliárd forintra lehet pályázni

forrás: mti | 2012.08.01. |
Állattartó telepek korszerűsítése: 40 milliárd forintra lehet pályázni
Augusztus 1-től 31-ig 40 milliárd forintot igényelhetnek a gazdák az állattartó telepek korszerűsítésére - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdán.

 A támogatási kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) kell benyújtani. A pályázattal a szaktárca célja a növénytermesztés és az állattenyésztés felborult arányának helyreállítása.
    Azok a gazdák pályázhatnak a támogatásra, akik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) nyilvántartásában szereplő állattartó telepet üzemeltetnek.
    Egy pályázó legfeljebb 870 millió forintot igényelhet, míg a kisértékű beruházásokra maximum 25 millió forintot kérhetnek a jelentkezők. A keretösszeg 10 százalékát a kisértékű - azaz a maximum 25 millió forintos támogatási igényű - beruházásokra különítette el a minisztérium. A hozzájárulás mértéke az elszámolható kiadások 40-60 százaléka lehet.
    A támogatást az állattartó telepek bővítésére, a takarmányozási és a műszaki színvonal, az állategészségügyi és az élelmiszerbiztonsági feltételek, az infrastruktúra, valamint a munkakörülmények javítására lehet felhasználni. A szóban forgó forrás azt is segíti, hogy a telep megfeleljen a trágya elhelyezését szabályozó uniós előírásoknak.
    A tárca elszánt az állattenyésztés talpra állításában, ezért az ágazat kiemelt támogatást kap az európai uniós és a nemzeti forrásokból is - olvasható a közleményben.

Még nincs értékelve