Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Aratás - Közepes termésátlagok Veszprém megyében

forrás: mti | 2012.07.30. |
Aratás - Közepes termésátlagok Veszprém megyében
Az elmúlt hetek extrém hőségében learatott gabonák egyértelműen jó minőségűek, a közepes megyei hozamok mögött viszont nagy a területi differenciálódás - közölte a megyei kormányhivatal az aratási bizottság ülése után, hétfőn.

 Az aratási koordinációs bizottság értékelése szerint a termésátlagok Veszprém megyében az elmúlt évekkel összevetve közepesnek mondhatók, viszont a június végi várakozásokhoz képest az őszi búza jobb hozamot produkált.
    A kukorica- és napraforgótáblák nagyon szenvednek a csapadékhiánytól, napról napra romlik a napraforgó-állományok kondíciója is - áll a közleményben.
    A parlagfű-szennyezettség nem csak a mezőgazdasági területeken figyelhető meg: a tarlók parlagfű borítottsága csökkent az elmúlt évekhez képest; a tapasztalatok szerint a gazdák egyre nagyobb figyelmet fordítanak a betakarítást követő utómunkálatokra, a parlagfű terjedésének megakadályozására - állapította meg a bizottság.
    Jelentésük szerint az őszi árpa termésátlaga meghaladja a 3,1 tonnát, az őszi búzáé 3,3 tonna felett van, a repcénél a termésátlag eléri a 2 tonnát hektáronként.
    A megyei betakarítási adatok szerint őszi búzából 88 ezer tonna, repcéből 22 ezer tonna, őszi árpából pedig 17 ezer tonna a betakarított összes termés mennyisége.
    A bizottság közlése szerint az elmúlt évekhez hasonlóan a megyében nincsenek raktározási gondok.
    A rendőrség tájékoztatása szerint az aratást végző munkagépek közúti ellenőrzése során kirívó szabálytalanságot nem tapasztaltak, az aratás nagy része problémamentesen zajlott le.

Még nincs értékelve