Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az idén is lesznek magánerdészeti közfoglalkoztatási programok

forrás: mti | 2012.01.28. |
Az idén is lesznek magánerdészeti közfoglalkoztatási programok
Az idén is folytatódik a magánerdős közfoglalkoztatási program, amelynek támogatására február 10-ig lehet kérelmet benyújtani az illetékes munkaügyi központokhoz - közölte a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ).

A szövetség kiemeli, hogy a tavalyi programban ezer közfoglalkoztatott dolgozott, az idén pedig 1500-2000 embert szeretnének bevonni. Ez körülbelül 1,5-2 milliárd forintos keretet jelent, és a pályázatok elbírálása után rögtön, várhatóan március elején már indul is a program - mondta Sárvári János, a MEGOSZ ügyvezető elnöke.Az idei pályázatokkal kapcsolatban a közleményben jelzik: a kérelmekkel és a támogatásokkal kapcsolatos kérdésekben az illetékes munkaügyi központokat, a  közvetítéssel, létszámigénnyel kapcsolatban pedig az illetékes munkaügyi kirendeltségeket kell keresni.
    A magánerdős közfoglalkoztatási program keretében támogatható egyebek között a természeti károkat szenvedett erdőterületetek rehabilitációja, erdészeti sétautak, turistautak és tanösvények kijelölése, karbantartása, kommunális hulladék gyűjtése és elszállítása, valamint az erdőterület kommunális szennyeződéstől megtisztítása. Pályázható emellett tűzmegelőzést szolgáló feladatok ellátása, az Országos Erdőállomány Adattárban nyilvántartott területeken a parlagfű és más gyomnövények irtása, árvíz levonulásának szabad biztosítását szolgáló erdőgazdálkodási tevékenység, illetve  vágástakarítás, ha annak dokumentált célja a szociális tűzifa programon keresztül a rászorultak tüzelőanyaghoz juttatása.
    A MEGOSZ folyamatosan összegyűjti a programmal kapcsolatos tisztázatlan, nyitott kérdéseket, és közzéteszi a kapott válaszokat, emellett a kérelmek konkrét kitöltésében, benyújtásában is segít. Az előkészítés és tájékoztatás témakörében az együttműködés példaértékű a Belügyminisztériummal - olvasható a közleményben.

Még nincs értékelve