Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Csökkenhet a gabonaár Oroszországban

Oroszország eladja gabonatartaléka felét

Tancsa Ágnes | 2010.11.30. |
Csökkenhet a gabonaár Oroszországban
A Vedmosztyi orosz gazdasági lap értesülései szerint Oroszország 2011 júniusáig el kívánja adni gabonatartalékainak felét, így csökkentheti a gabona piaci árait.

Oroszország belső gabonafogyasztása várhatóan 2010. június1. és 2011. június 30. között 77 millió tonna lesz. Az idei orosz termés 60,3 millió tonna volt. Viktor Zubkov miniszterelnök-helyettes ígéretében az szerepel, hogy az orosz gabonatartalék több, mint a felét vásárlási áron kívánják majd értékesíteni. Ettől a gabonaárak csökkenését várják.

Oroszországban, akár a világ számos pontján az idei évben a szélsőséges időjárás miatt a gabona termés 40%-a megsemmisült. Az oroszoknál a szokatlanul száraz időjárás, míg más országokban a belvíz és a heves esőzések okoztak tetemes terméskieséseket, ami a gabonafélék piaci árát erősen befolyásolta.
 
Az Orosz Gabona Únió már augusztusban kérte a gabonatartalékok felszabadítását, ám erre csak most került sor. A rendkívüli helyzetre való tekintettel Oroszország az idei év végéig letiltotta a gabonaexportot.
Átlag: 5