Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Czerván: a szőlő- és borágazat kibocsátása tavaly 67,5 milliárd forint volt

forrás: mti | 2012.06.25. |
Czerván: a szőlő- és borágazat kibocsátása tavaly 67,5 milliárd forint volt
Tavaly a szőlő- és borágazat kibocsátása 67,5 milliárd forint volt, ennyivel járult hozzá az ágazat a magyar mezőgazdaság múlt évi több, mint 2000 milliárd forint értékű bruttó kibocsátásához - mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az államtitkár minderről akkor beszélt, amikor Simon Péterrel, az Agrármarketing Centrum (AMC) igazgatójával közösen bejelentette, hogy megkezdi működését a bor.hu, Magyarország első hivatalos borportálja.
        Az internetes honlap hiteles forrásból, szakmai megalapozottsággal kívánja bemutatni a magyar bort. A bor.hu fejlesztésére összesen mintegy 8 millió forint állt rendelkezésre - mondta az AMC igazgatója.
    Czerván György emlékeztetett: a magyar mezőgazdaság bruttó kibocsátása a múlt évben 29 százalékkal haladta meg az előző évit. Ez az ágazat legjelentősebb teljesítménye volt az ország uniós csatlakozása óta. Így a mezőgazdaság tavaly a GDP 1,7 százalékos növekedéséből  0,9 százalékpontot biztosított. Ehhez az eredményhez pedig a szőlő- és borágazat is hozzájárult - tette hozzá
    Simon Péter és Kiss Eliza projektmenedzser elmondta: a honlapot adatbázisként kívánják működtetni folyamatosan bővülő tartalommal, átfogó ismereteket adva a magyar borkultúráról a bel- és külföldi érdeklődőknek egyaránt. Ezért is készítik el a portál angol, német és orosz nyelvű mutációját.

Még nincs értékelve