Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kétmilliárd forintra lehet pályázni még a héten

forrás: mti | 2011.10.13. |
agro, gazdaság, pályázat
Kétmilliárd forintra lehet pályázni még a héten
Még a héten, azaz október 14-ig lehet támogatási kérelmet benyújtani arra a 2 milliárd forintra, melyet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban (ÚMVP) írt ki a belvízvédelemi, a vízkár-elhárítási és az öntözési munkákkal kapcsolatos feladatok elvégzésére, valamint melioráció fejlesztésére - emlékeztet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott legfrissebb tájékoztatójában a Magyar Agrárkamara.

A szaktárca idevonatkozó rendelete alapján szeptember 15. és október 14. között lehet az idén támogatást igényelni a szóban forgó fejlesztésekre. A támogatási kérelmet a lakhely vagy a székhely szerinti regionális illetékességű Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kirendeltséghez kell benyújtani postai úton.
    Magyarország egyes térségeire kettős veszélyeztetettség jellemző, belvíz és aszály is sújthatja ugyanazt a területet.
    A szárazság elleni védekezést szolgálja a környezetkímélő, víz- és energiatakarékos öntözőrendszerek kialakításának támogatása. Az öntözéses gazdálkodás a többlettermelés révén lehetővé teszi, hogy kis termőterületű gazdaságok is életképessé váljanak.
    A talaj védelmét, vízmegtartó képességének növelését pedig segíti a meliorációs beavatkozások ösztönzése. A vízelvezető és -visszatartó árkok, a talajcsövezés kiépítése a minőségi termelést biztosítja.
    A támogatási kérelmet önkormányzatok, vízgazdálkodási társulatok, mezőgazdasági termelők, Zöldség-Gyümölcs Termelői Csoportok, Termelői Csoportok, nonprofit gazdasági társaságok nyújthatnak be.
    A tárca kiemelt figyelmet fordít a kis - legfeljebb 20 hektáros - területen gazdálkodók segítésére - jegyzi meg a Magyar Agrárkamara tájékoztatója.

 

Még nincs értékelve