Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Összecsapott az SCR és EGR technológia

x | archív | 2013.06.03. |
Összecsapott az SCR és EGR technológia
Míg más gyártók csak most állnak át a jövőbe mutató SCR technológiára a 2014-ben érvényben lévő szigorúbb kipufogógáz emissziós előírások teljesítése érdekében, a Case IH ennek a technológiának vezetőjévé vált, és már 2011 óta azzal a Hatékony Teljesítmény technológiával szereli fel a 100 lóerő feletti teljesítményű traktorait, amely megfelel a jövőbeli kihívásoknak is.

Az Invest Kft., a Case IH hivatalos magyarországi disztribútora áprilisi Mega Show rendezvényén a gyakorlatban is bebizonyította az SCR technológia létjogosultságát és előnyét az EGR technológiával szemben.  „A cél az volt, hogy kézzelfoghatóvá és egyértelművé tegyük az SCR (szelektív katalitikus redukció) és az EGR (kipufogógáz visszavezető rendszer) technológia közötti különbséget” – mondta el Várkonyi Bence, az Invest Kft. kereskedelmi vezetője

Presztízs Magazin

A bizonyítási eljárás műszeres mérést takart, melynek során SCR technológiával és EGR technológiával felszerelt, azonos teljesítményű traktorok tulajdonságait vizsgálták. A traktorok TLT-jét Sigma 5 típusú mobil motorfékező berendezéshez csatlakoztatták, a traktorok által produkált teljesítmény és üzemanyag fogyasztást pedig egy Pierburg Instrumental típusú fogyasztásmérő készülék mérte.

A mérést független, akkreditált intézet, a gödöllői VM Mezőgazdasági Gépesítési Intézet csapata végezte Kovács László témafelelős vezetésével. Az eljárás során bizonyítást nyert, hogy az SCR-rel technológiával rendelkező motorú traktor 8-10%-kal kisebb üzemanyag fogyasztással dolgozik azonos teljesítmény és TLT fordulatszám mellett.

Várkonyi Bence kereskedelmi vezető az eredmények mellett röviden összefoglalta az SCR technológia előnyeit. „Nem kell kompromisszumot kötni a motortervezés terén a maximális teljesítmény érdekében, a gazdálkodók számára azonban leginkább az kézzelfogható, hogy az optimalizált égési folyamat és kipufogógáz kezelés jelentős üzemanyag megtakarítást jelent, az alacsony üzemi hőmérséklet pedig nagyobb tartósságot, megbízhatóságot és megnövelt szervizciklusokat eredményez."


Invest Gépkereskedelmi Kft.
2942 Nagyigmánd, Gépállomás utca 1.
Tel.: +36-34/569-090.
Fax: +36-34/569-093.
E-mail: info [at] investkft [dot] hu
Web: www.investkft.hu

Még nincs értékelve