Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Szivacsos agysorvadással fertőzött tehenet találtak Kaliforniában

forrás: mti | 2012.04.25. |
betegség, marhatartás, USA
Szivacsos agysorvadással fertőzött tehenet találtak Kaliforniában
Szivacsos agykárosodást mutattak ki egy szúrópróba-szerűen elvégzett állatorvosi ellenőrzéskor egy tehénnél Kaliforniában - jelentette be kedden a tulajdonos cég, a hanfordi Baker Commodities vezérigazgató-helyettese, Dennis Luckey.

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium megerősítette: ez a negyedik eset, hogy egy kergemarhakór-teszt pozitív eredményt mutatott ki az Egyesült Államokban. A tárca igyekezett megnyugtatni a fogyasztókat, hogy az állat nem állt kapcsolatban az élelmiszerellátással.
    John Clifford, a tárca vezető állatorvosa szerint "nincs ok az aggodalomra", mert az eset "atipikus". Az amerikai agrártárca az esetről értesítette az Állategészségügyi Világszervezetet (OIE) és az Egyesült Államok kereskedelmi partnereit.
    Az Egyesült Államokban először 2003-ban fedeztek fel BSE-kóros marhát, ami 3 milliárd dolláros kárt okozott a marhahús-exportnak.
    Noha nincs arra bizonyíték, hogy a kór a tejfogyasztással is átterjedhet az emberre, a chicagói tőzsdén az élőállat-határidőügyletek meredeken zuhanni kezdtek.

Még nincs értékelve