Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Tizenegymillió eurót kér az EU

Tancsa Ágnes | 2010.07.22. |
Tizenegymillió eurót kér az EU
Az Európai Bizottság 265,02 millió eurónyi, szabálytalanul felhasznált uniós agrártámogatást kér vissza a tagállamoktól, Magyarország része ebből 11 millió euró – közölte az EB honlapján.
Azért várják vissza ezt az összeget az uniós költségvetésbe, mert a felhasználásuk során nem tartották be az uniós előírásokat, illetve a mezőgazdasági kiadásokat nem lehetett kielégítően ellenőrizni a megfelelő eljárások hiánya miatt.
A kifizetések folyósításáért és ellenőrzéséért a tagállamok felelősek, a Bizottság pedig köteles meggyőződni, hogy szabályosan használták-e fel a támogatást a tagállamok.
A bizottsági határozat értelmében Ausztria, Dánia, az Egyesült Királyság, Finnország, Luxemburg, Magyarország, Németország, Spanyolország, Szlovákia és Szlovénia köteles visszatéríteni támogatási összegeket.
 Magyarországnak 11 millió eurót kell visszafizetnie érvénytelen átváltási árfolyam alkalmazása, valamint a hozzáadottérték-adónak a közraktározásra kerülő fehércukor beszerzési értékébe való helytelen beszámítása miatt.
Még nincs értékelve