Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

VM: növekszik a juhállomány a családi gazdaságokban

forrás: mti | 2012.09.13. |
VM: növekszik a juhállomány a családi gazdaságokban
Újból nő a juhállomány Magyarországon. A jelenlegi mintegy 1,2 milliós állomány 85 százalékát egyéni gazdaságokban tartják nyilván; összesen 29 ezer juhtartó gazdaság működik - a Vidékfejlesztési Minisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint ezt Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár ismertette a családi gazdaságnak számító mátranováki "Faluhely major" mintateleppé avatásakor.

A közlemény szerint az állattartókat érintő intézkedések közül Feldman Zsolt kiemelte: az év elején elindult a Kérődző Szerkezetátalakítási Program, amelynek köszönhetően a 2013-ban megszűnő nemzeti kiegészítő támogatások pótlására a juh- és húsmarhatartók évi csaknem 13 milliárd forinthoz juthatnak. A közelmúltban zárult le az a 40 milliárd forintos pályázat, amelyben állattartó telepek korszerűsítésére, technológiai modernizációra és telepbővítésekre lehetett forrást igényelni.
    A helyettes államtitkár arról is beszélt: szükség van olyan kiemelkedő juhászatokra, amelyek hatékony és költségtakarékos technológiák alkalmazása mellett vállalják, hogy telepük bemutatásával segítséget nyújtanak gazdálkodótársaiknak. Ezek a korszerű bemutató mintatelepek ismertetik az alkalmazott tenyésztési, takarmányozási technológiákat, a nyilvántartások szakszerű vezetését, a támogatások igénybevételének lehetőségeit.

Még nincs értékelve