Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Déli Áramlat - Olaszországban lehet a gázvezeték végpontja

forrás: mti | 2012.11.16. |
Déli Áramlat - Olaszországban lehet a gázvezeték végpontja
Nem Ausztriában, hanem Olaszországban alakítják ki a Déli Áramlat földgázvezeték szárazföldi végpontját - vonta le a következtetést az RBK orosz üzleti portál.

Az internetes híroldal ezt az Ukrajnát elkerülő gázvezetéket üzemeltető South Stream Transport A.G. legutóbbi tájékoztató anyagaiból állapította meg. Eszerint a Fekete-tenger alatti szakaszhoz csatlakozó csővezeték Bulgárián, Szerbián keresztül - egy-egy Bosznia-Hercegovinába és Horvátországba vezető mellékággal -, Magyarországon és Szlovénián át halad és az észak-olaszországi Tarvisióban ér véget, nem pedig Ausztriában, ahogy ezt korábban feltételezték.
    Az RBK emlékeztetett arra, hogy a Gazprom a szárazföldi szakaszokról az utóbbi alig három hét alatt Magyarországgal, Szlovéniával, Szerbiával és Bulgáriával is aláírta a végleges befektetői megállapodásokat. Szerdán Milánóban a Fekete-tenger alatt vezető szakasz megépítéséről szóló végleges befektetői döntés is megszületett.
    Az orosz hírszolgáltató arra is utalt, hogy májusban Alekszej Miller, az orosz állami gázcég vezérigazgatója arról beszélt: a konszern véleménye szerint Észak-Olaszország lenne a Déli Áramlat legésszerűbb végpontja.
    Paolo Scaroni, az olasz ENI, a South Stream Transport A.G. egyik fő részvényesének vezérigazgatója viszont áprilisban még azt mondta, hogy a Déli Áramlat első ága Szerbián és Bulgárián át Ausztriába vezet.
    Az orosz híroldal szerint a Gazprom kezdetben abban volt felettébb érdekelt, hogy a földgázvezeték végpontja az osztrák Baumgarten legyen, amely 1970 óta a Nyugat-Európába menő orosz földgáz fontos tranzitállomása és hatalmas földalatti gáztárolóiról ismert.

Átlag: 5